UtrechtInc – van R&D to unicorn

In de afgelopen 10 jaar heeft UtrechtInc 192 start-up initiatieven ondersteund die zijn ontsproten aan de Utrechtse universiteit en medisch centrum. Ruim tweederde hiervan bestaat nog steeds, zelfstandig of als onderdeel van een groter concern zo meld Investeerders.nl.

GitHub groeide uit tot een Unicorn – privaat gefinancierde start-up met waardering boven $ 1 miljard – en Biotechbedrijf Argen-X ging naar de beurs in de Verenigde Staten! Bedrijven van de techincubator trokken de afgelopen 10 jaar bijna een miljard euro groeigeld aan, maar volgens de geïnterviewde Jorg Kop, directeur van UtechtInc, moeten we in Nederland nog flinke stappen maken om het financieren van start-ups en scale-ups te verbeteren.

>> lees het hele interview op Investeerders.nl

Missie start-up ecosysteem Indonesië

Fact Finding missie start-up ecosysteem Indonesië

Met vier unicorns staat het start-up ecosysteem van Indonesië op nummer één in Zuidoost Azië. Het heeft die plaats vanuit een achterstandspositie in de afgelopen vijf jaar bereikt, niet in de laatste plaats door persoonlijke inzet van president Widodo. Het uit 13.000 eilanden bestaande land met 261 miljoen inwoners beschikt dan ook over een enorme pool ondernemend talent en een aantrekkelijk investeringsklimaat, ook voor buitenlandse partners – nu met name vanuit Japan en USA.

Missie & Congres 20-25 oktober 2019

Tijdens een bezoek van een incubator delegatie uit Indonesië in het najaar kwam naar voren dat er nog veel ontwikkeld moet worden in Indonesië in vergelijking met Nederland. Zowel op het vlak van ondernemerschaps-onderwijs als incubatie, acceleratie en investeringen. Ook ontbreekt het veel partijen aan links met Europa waardoor de internationalisatie van jonge innovators zich met name op de regio, Japan en USA richt. Zo is het idee ontstaan om een missie en congres te organiseren zodat er optimale kansen ontstaan voor de partijen uit het Nederlandse en Indonesische start-up ecosysteem om zich aan elkaar te verbinden op inhoud en zakelijk. DIA heeft het op zich genomen de missie te organiseren, PLLLLus.org (internationaal talent ontwikkel netwerk) neemt de organisatie van het congres op zich.

Doelen missie

Het missieprogramma bestaat uit een collectief en individueel maatwerkprogramma. Naast uw participatie en profilering op de Bali Summit zullen er bedrijfsbezoeken op Bali worden georganiseerd, indien gewenst uit te breiden met Jakarta. Binnen het Summit programma organiseren we 1 dag (woensdag of donderdag) waaraan de ecosysteem collega’s uit Indonesië gratis deel kunnen nemen.

 1. Maak kennis met de belangrijke partijen in het Indonesische Start-up Ecosysteem
 2. Presenteer uw kennis, ervaringen en bewezen ontwikkel aanpak.
 3. Ontwikkel inzicht in uw kansen in het Start-up ecosysteem in Indonesië.
 4. Maak kennis met ondernemend talent uit Indonesië en daarbuiten.
 5. Ontwikkel internationalisatiemogelijkheden voor uw start-ups en scale-ups. (Zie ook de mogelijkheden voor uw start-ups en scale-ups om deel te nemen aan deze missie.)
 6. Biedt Indonesische partners toegang tot de Europese markt.

Uw deelname waardevol maken

Als basis voor de missie gaan we uit van deelname aan het de ‘Bali Summit’ waar professionals en talenten uit de hele wereld samenkomen rond ‘Smart Education, Entrepreneurship, Incubation & Acceleration’.  Als deelnemer aan de missie krijgt u binnen dit programma optimaal kans zich te positioneren. Naast het Summit programma dat we mede invullen, organiseren we bedrijfsbezoeken aan incubators, accelerators en andere supportorganisaties op Bali. Om het meeste uit de missie te halen is deelname aan het individuele programma het meest waardevol, op basis van uw wensen wordt een persoonlijk programma gevormd met mensen in/uit Indonesië. Hiervoor werken we samen met onze Indonesische partnerorganisatie en de Nederlandse Ambassade. Daarvoor dient u wel vóór 1 augustus aangemeld zijn om ons voldoende voorbereidingstijd te gunnen. U kunt eventueel ook deelnemen aan het optionele dagprogramma in Jakarta op maandag 28 oktober (houd rekening met boeken van uw vlucht incl. extra overnachtingen in Jakarta). Deelname kan op de volgende manieren:

# omschrijving prijs dead-line
A Bali Summit + bedrijfsbezoeken € 1.900 all-in (uitgezonderd vlucht) 15 sep
B Bali Summit + bedrijfsbezoeken +
persoonlijk programma
€ 2.900 all-in (uitgezonderd vlucht) 1 aug
C Bali Summit + bedrijfsbezoeken + persoonlijk programma + bezoek Jakarta € 2.900 all-in (uitgezonderd vlucht + hotel Jakarta) 1 aug

Heeft u interesse? Meld u dan bij Pim de Bokx – pim@dutchincubator.nl

Het staat u vrij alleen deel te nemen aan de Bali Summit. Meld u daarvoor aan vóór 15 september.

Missievoucher t.w.v. € 1.500 snel aanvragen!

Voor deelname kunnen MKB-bedrijven een missievoucher aanvragen die de kosten voor 50% dekken, uitgezonderd reis- en verblijfkosten, u krijgt maximaal € 1.500 vergoed. Vraag deze op tijd aan, aangezien het 13 weken kan duren voordat u de uitslag van uw aanvraag ontvangt! LINK

Flyer: NL /EN

Links start-up ecosysteem in Indonesië & Bali:

https://inc42.com/indonesia/accelerators-incubators-indonesia/

https://www.techinasia.com/tech-startup-ecosystem-paradise

Hoe presteren Nederlandse incubators en accelerators?

Voor de vijfde keer organiseert het Zweedse UBI global de
World Benchmark Study of Business Incubators & Accelerators‘  die het elke twee jaar uitvoert (de deadline is 15 mei, dus u kunt nog meedoen!).

YES!Delft en UtrechtInc figureren in dit onderzoek al verschillende keren in de Europese top, wat natuurlijk goed is voor hun naam en aantrekkingskracht op ambitieuze ondernemers. Maar dat het ook andere voordelen heeft blijkt mooi uit de volgende quote van Erik Boer (ACE Venture Lab Amsterdam)

” UBI Global team, thank you very much for your amazing support with connecting us to our international industry peers and with helping us during our business model best practices research. We very much appreciate the opportunity to participate in your bi-annual ranking. Your KPIs helped us sharpen our vision and trajectory. Thank you!”

Pluspunten UBI benchmark

 1. Vergelijk uw programma met vergelijkbare programma’s met het wetenschappelijk onderbouwde benchmark onderzoek. Ontvang uw persoonlijke onderzoeksresultaat en leer ervan.
 2. Uit dit onderzoek worden allerlei rankings gedestilleerd, mocht u op een bepaald vlak boven de massa uitsteken is dat een sterk punt van uw programma om verder uit te bouwen, ook in uw marketing.
 3. Helemaal mooi als u met uw incubatie of acceleratieprogramma een UBI-award wint tijdens de WorldIncubationSummit!
 4. Als uw programma wellicht nog niet zo bekend is kan (een aspect van) uw programma ervoor zorgen dat u ineens in de spotlight komt. Voorbeeld hiervan is een social impact incubator als Refugees Forward Incubator.
 5. Meer indirect wellicht, maar als er voldoende (> 15) Nederlandse organisaties meedoen, worden onze krachtige prestaties ook aantoonbaar zichtbaar op het internationale toneel. Dan hebben we het niet meer alleen over marketing!

Neem vóór 15 mei deel aan het benchmarkonderzoek, deelname is gratis!

Emerce ranking incubators & accelerators

In de jaarlijkse Emerce 100 van e-business bedrijven is beslissers ook gevraagd een reeks incubators en accelerators te beoordelen. Bij de incubators is YES!Delft als eerste geëindigd bij de accelerators PortXL.

LEES MEER OP EMERCE https://www.emerce.nl/nieuws/emerce-100-beste-bedrijven-ebusiness-2019

Taiwanese tech op TNW’19

Tiger Accelerator, in samenwerking met Startup@Taipei, stelt drie tech bedrijven uit Taiwan voor op The Next Web conference die op 9 en 10 mei in Amsterdam plaatsvind.

Technologische innovaties uit Taiwan interessant voor Nederland?

De bedrijven zijn op zoek naar partners die hen kunnen helpen in Europa succes te boeken.

Soteria Biotech: Soteria is gespecialiseerd in de analyse van vloeistof dynamiek. Zij past dat toe om snel inzicht te krijgen in problemen gerelateerd aan obstructief slaapapneu (OSA). Zij zouden graag in contact komen met bedrijven die medische apparatuur of slaapmedictatie produceren.

Tradewind Biotech: Tradewind heeft een nieuwe zeer efficiënte productiemethode ontwikkeld voor de productie van synthetische biologische producten. Het eerste product dat zij op de markt brengen is een biologisch versie van Astaxanthin, de kleurstof die bijvoorbeeld zalm zijn kleur geeft. Zij gaan daarmee de strijd aan met de momenteel chemische productie van deze stof. Zij zouden graag in contact komen met bedrijven die diervoeding en voedingsadditiven produceren zoals Nutreco, DSM en ForFarmers.

Applato: Appelato is en artificial intelligence start-up die op zoek is naar strategische partners in de gezondheidszorg wereldwijd die mee willen werken aan het bereiken van hun doel: het ontwikkelen van een universeel toepasbare applicatie die ervoor moet zorgen dat op basis van gezondheid, gedrag en medische indicatie mensen het perfecte dieet voorgeschoteld krijgen en/of zelf uitvoeren.

Bezoekt u TNW’19 ? zoekt u dan naar de demo booth #C10 van Tiger Accelerator op de expo floor. Nog geen ticket? Koop een snel een ticket voor de Expo HIER

Download tech entrepreneurs flyer

UBI Global & DIA samen voor betere incubatie

In maart 2019 heeft de Dutch Incubation Association (DIA) een samenwerkingsovereenkomst gesloten met UBI Global – de internationale innovatie community die bekend staat om zijn jaarlijkse benchmark met incubators en accelerators. Omdat zowel DIA als UBI zich sterk maken voor de verder ontwikkeling van de professionaliteit en performance van start-up support programma’s is afgesproken elkaar te gaan versterken.

Waarom UBI Global?

UBI Global is in 2013 opgericht in Stockholm, en heeft naam gemaakt met de jaarlijkse ‘World Benchmark Study of Business Incubators & Accelerators‘ . UBI Global houdt zich bezig met advisering en matchmaking om het innovatiesysteem te helpen verbeteren. In 2019 heeft ze haar online innovatie community UBI Connect gelanceerd om het innovatie ecosysteem wereldwijd inzichtelijk te maken en netwerken tussen professionals in onze sector makkelijker te maken. Leden van deze wereldwijde community incubators en accelerators wordt hiermee nog waardevoller.

Basis lidmaatschap is gratis, er is ook een Pro lidmaatschap. Zie voordelen op de website van UBI Global

Activiteiten i.s.m. DIA

 1. DIA en UBI zullen samenwerken om de Nederlands deelname aan de Benchmark te verhogen naar minimaal 15 deelnemers.
 2. UBI zal naar aanleiding van de benchmark in 2019, inzicht geven in hoe het Nederlandse ecosysteem presteert t.o.v. de internationale prestaties (mits er minimaal 15 deelnemers zijn).
 3. DIA zal vertegenwoordigd zijn op het jaarlijkse World Incubation Summit en zal zijn best doen zoveel mogelijk professionals uit Nederland hiervoor te interesseren. DIA-leden krijgen 10% korting hiervoor (verzoek aan ons mailen).
 4. DIA zal UBI uitnodigen voor DIA events.
 5. UBI en DIA zullen samenwerken relevante kennis- en onderzoeksvragen te verzamelen.
 6. DIA en UBI werken samen om start-ups bij Nederlandse incubators en accelerators te matchen met Corporates en Investeerders.

DIA leden hebben een streepje voor!

Nog niet lid van DIA? Kijk hier wat de voordelen zijn en hoeveel het kost om je programma te promoten.

MEER INFO op de Partnerpagina UBI Global

Super Innovator Taiwan brings MedTech Startups to Europe

Medical devices from Taiwan
 • 12 MedTech Startups present medical innovations @MEDICA (DE) on Nov. 12, 2018
 • The World Economic Forum (WEF) identifies Taiwan as one of four Super Innovators globally

TAIPEI, NOVEMBER 1, 2018 – 12 of the most promising startups from Taiwan will be presenting their products on Monday, November 12, at 10AM at Taiwan MedTech Networking @MEDICA event sponsored by COMDEK. With 223 companies participating in this year’s MEDICA, the major global trade fair for the medical and health sector, super innovator Taiwan brings the second largest attendance. Since November 12 marks also the start of the Global Entrepreneurship Week and so it is only fitting that 12 ambitious Taiwanese MedTech entrepreneurs will come to the stage to showcase them to the European market.

Taiwanese companies play a crucial role in global supply chains and are not only acting as OEM’s but also quality brands. While labor-intensive work have generally shifted to other countries, research & development have grown enormously. Innovation has become a leading focus both for government and businesses in Taiwan. WEF recently identified Taiwan as one of the four Super Innovators in the world, together with the USA, Germany and Switzerland. A robust infrastructure has been built up to foster innovation and entrepreneurship in education, research, incubation and internationalization. As an innovative nation, Taiwan has contributed a wealth of new products to solve challenges globally.

“As we have experienced ourselves, it is crucial to invest in R&D and innovate our products to stay competitive. Since the late nineties, we’ve been expanding globally to European and American markets. It wasn’t easy, but we kept on going since we really believed that New Technology is supporting Better Life. We’re happy to share our experience and network with the new generation of innovators from Taiwan.”  Michael Kuo, G.M. COMDEK

Through cooperation and coordination with COMDEK, a leader in oximeters, 12 innovative MedTech startups will pitch their innovative medical solutions at MEDICA in Dusseldorf. These companies are introducing products in medical imaging, diagnostics, surgical guide, biomaterials, and other unique clinical solutions. For example, Taiwan Main Orthopaedics Biotechnology offers a smart surgical glasses system, Leltek introduces an innovative high-value ultrasound subsystem and Medimaging Integration Solution innovates a digital handheld 4-in-1 imaging system. Somnics innovates an iNAP sleep therapy system for sleep apnea. iXensor has won numerous awards for its diagnostics innovation for chronic disease and women health managements with smart phones. Puriblood brings an anti-coagulation leukocyte reduction filter and Wemed offers an intra-medullary endo-transilluminating device for orthopedic nail fixation. These companies are excited to build networks at MEDICA that will help bring their products into hospitals and homes for medical improvement.

We hope that when you are at MEDICA 2018 in Dusseldorf you join us on November 12 at 10 AM to be amazed with the ‘up and coming’ innovations from Taiwan.

###

Event details:

12/11/2018 10:00-12:00 CET, Congress Center Düsseldorf – Taiwan MedTech Networking @MEDICA – register for your personal one-day entry ticket.

Program & Registration at: www.taiwanglobalization.net/event/taiwan-medtech-networking-medica

 

Press Contact: Pim de Bokx, +31654.247.268, pim@taiwanglobalization.net

 

About COMDEK

COMDEK, from Taiwan, founded in 1985 and housing its own expert R&D team since 1994, is a global leading manufacturer of oximeters. Innovation is the spirit of COMDEK. As the only oximeter manufacturer in Taiwan, COMDEK is a key player in the global supply chain.  COMDEK’s products include full lines of portable oximeters, EKG, NIBP, EtCO2 patient monitors for diagnostic market, and Palm, Traveler Oximeter, instant-thermometer, blood pressure measurement for home-care application. COMDEK looks forward to bringing to MEDICA 2018 not only their excellent line of products but also bright young MedTech Innovators from Taiwan to wow the Global audience. More on: www.comdek.com

3e wk November Global Entrepreneurship Week!

Elk jaar wordt er in de 3de week van november ondernemerschap in internationale context gevierd geduren de Global Entrepreneurship Week.

Duizenden evenementen en wedstijden in 170 landen insprireren miljoenen mensen te ondernemen en zich ter verbinden aan partners, mentoren en investeerders. Het wereldwijde event is geïnitieerd – en wordt nog steeds ondersteund – door de Kaufman Foundation, verder wordt het ondersteund door tientallen wereldleiders en meer dan 15.000 organisaties. In 2018 vind de GEW plaats van 12-18 november.

Programma Global Entrepreneurship Week in Nederland

Door het hele land worden er tientallen evenementen georganiseerd rond ondernemerschap. Een paar hoofdevents zijn:

14 November – Festival of Entrepreneurial Learning

15 November – Health Innovation Challenge

16 November – Dag van de Ondernemer

17 November – Entrepreneurial Research Day

Houd een oogje op de website van GEW Nederland, je kunt daar ook je eigen ondernemende event onder de aandacht brengen!

 

Venture Academy for entrepreneurial students

Signup before 21 September

On the 5th of October, the next edition of Venture Academy kicks off. Student entrepreneurs looking to solidify your business idea, this program is for you! The Venture Academy program is specifically designed to help your startup become ready for financial investment. With plenty of workshops, coaching and dedicated mentor-ship you get the support you need to really kickstart your business.

The Venture Academy is looking for:

 • Student entrepreneurs with the right attitude;
 • 8 start-ups consisting of at least 3 team members;
 • One of these team members needs to study at Leiden University or Hogeschool Leiden;
 • Motivation to join 11 workshops once every week;
 • At least 1 working day per week to invest in your project.
Deadline: September 21st
Sign up here: https://goo.gl/ffiAao

Ontdek Taiwan – win business & innovatie trip

Dit is een geweldige kans! Een op maat gemaakte ontdekkingsreis om uit te vinden welke mogelijkheden, partners en technieken Taiwan jou en je bedrijf te bieden heeft. Gedurende twee weken maak je kennis met de mensen, instellingen en bedrijven die jou verder kunnen helpen met je R&D, innovatie, productie of verovering van de Aziatische markt. Als je de Taiwan Explorer Award op 2 oktober wint, gaan de deuren voor je open in het verre oosten!

Taiwan Explorer Award: trip+ticket

Ook dit jaar stelt TGN twee Taiwan Explorer Awards beschikbaar voor Nederlandse ondernemers/managers die deelnemen aan Taiwan Business Day 2018 in Utrecht. Je hoeft slechts je business card in een loterij box te doen om kans te maken, eenvoudiger kan niet. Naast een op maat gemaakt programma ontvangen de winnaars ook een vliegticket* beschikbaar gesteld door China Airlines en EVA Air.

TGN organiseert regelmatig handelsmissies naar Taiwan en voor Taiwanese bedrijven en instellingen naar Nederland en is vooral gespecialiseerd in jong innovatieve bedrijven. Naast deelnemen aan een handelsmissie biedt TGN ook de mogelijkheid om een individueel samengestelde missie te verzorgen, daarvoor werkt TGN samen met een netwerk aan partners om zo in elke sector waarde te kunnen bieden.

Unieke Individuele Innovatie & Business Trip

De winnaars van de Taiwan Explorer Award zullen door TGN geadviseerd worden over een waardevolle invulling van hun eigen trip die binnen 6 maanden wordt uitgevoerd. De award behelst de volgende onderdelen die lokaal in Taiwan geleverd worden door de partners van TGN:

 1. Op maat gemaakt programma langs overheids- en kennisinstellingen als SMEA, ITRI en III,
 2. Gebruik van co-working of incubation space,
 3. Begeleiding en actieve matching met experts en bedrijven.
 4. Gebruik van studentenhotels (soms tegen kleine vergoeding).

Registratie voor Taiwan Explorer Award: registratielink TBD18

TGN Partners die de begeleiding verzorgen voor jou ontdekkingsreis

Noord:

Midden:

Zuid:

 

* De vliegtickets hebben hun eigen voorwaarden, check goed de voucher die je ontvangt.

Met jou juridische innovatie de wereld over?

Ieder jaar organiseert het Justice Accelerator team vanm Hiil een Innovating Justice Challenge. Dit jaar organiseren zij deze Challenge op zéven verschillende plaatsen over de hele wereld, waaronder op 2 oktober in Den Haag. Tijdens deze regionale finales zullen door hen geselecteerde, veelbelovende start-ups hun innovaties presenteren aan het publiek. Ze zullen het in een pitch competitie tegen elkaar opnemen. De winnaar krijgt een certificaat en kan worden opgenomen in het wereldwijde HiiL Accelerator programma(zie hier de finalisten van vorig jaar:https://innovatingjustice.com/2018_hja_finalists_announced/)

Nationale finale in Den Haag

De Nederlandse regionale finale wordt op 2 oktober gehouden van 11.30 tot 13.45 in de Fokker Terminal Den Haag tijdens de Impact Startup Fest. De regionale finale biedt niet alleen een unieke kans om in contact te komen met een grote groep professionals uit de juridische, technische en zakelijke sectors maar ook om de allerlaatste innovaties op het gebied van legal tech te zien. Kaarten zijn verkrijgbaar via https://impactstartupfest.com/

Download flyer >> Invitation Regional Final NL 2018 (1)

TGN launches Tiger Accelerator

 

TGN (Taiwan Globalization Network) is the longtime partner of DIA organizing the yearly ‘Taiwan Business Day‘ which supports the information exchange on international innovation and business opportunities between Taiwan and The Netherlands. TGN now launches Tiger Accelerator – an intensive soft landing program exclusively for Asian scale-ups expanding to Europe. Tiger Accelerator has setup hubs in Taipei and Utrecht to facilitate these ambitious entrepreneurs.

The first program offered by Tiger Accelerator is the ‘Tiger Explorer Program’ is the ideal program for companies having their first try at tapping into the European market. It is a beautiful mix of information gathering, meeting potential partners and exposure. The best combination of bootcamp, trade show and trade mission is organized in the heart of The Netherlands in the beautiful City of Utrecht. On top of that, 2 weeks coaching and guidance is included; this is soft-landing in an accelerated fashion!

Key advantages of 2 week Explorer Program

 • Explore European business opportunities
 • Learn about European business culture and regulation
 • Have access to partners and investors
 • Access European market through Netherlands gateway

Focus: Healthy Living, Healthy Aging & Medtech

The Netherlands is one of the most innovative and entrepreneurial nations in the world, hosting a thriving entrepreneurial ecosystem. In cooperation with partners from Europe and Taiwan, TGN has developed a new type of so called ‘soft-landing’ programs aiming to support international expansion of Taiwanese companies. If you are one of the ambitious Taiwanese entrepreneurs considering Europe as your next market, this is the opportunity for you. The coming program will focus on innovative and creative solutions – product or service – that have an impact on Healthy City Life, Healthy Aging and Medical Technologies.

download detailed program HERE (program will be updated regularly)

Intensive Bootcamp, lot of exposure in Europe

Already on the first full day of the program you’ll be exposed to business people from The Netherlands during Taiwan Business Day (TBD18). Dutch companies and entrepreneurs visit TBD because they want to do business in Taiwan and/or with Taiwanese partners. Already on this first day, selected companies can Pitch on stage. The following day you’ll participate in Start-up Fest Europe, with an active workshop program, exhibition of innovations and match-making. After these two days of exposure, you’ll go into a deep dive of the European culture and way of doing business during the Lean Scale-up Bootcamp EU. By the end of week you’ll have a plan how to make you product or service fit on the European market. The following week you’ll be able to turn this into a business model and work with partners and investors on the feasibility of your ambition. After Investor Day, we’ll help you evaluate and improve your approach. After your return, we’ll keep guiding you for another 2 weeks on making your entry to the European market a reality.

Show you interest by pre-registering here: mail to us

More on Tiger Accelerator? go to www.tigeraccelerator.com / download presentation

CONTACT

Elektronicaweg 14a
2628 XG DELFT
The Netherlands
+31 88.28.48.605


serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative