Deel I over incubators: start-up wil meer dan geld alleen

Sinds onderwijsinstellingen wettelijke verplicht werden om ondernemerschap te stimuleren, is het aantal incubators aan de universiteiten toegenomen. Deze kraamkamers voor ondernemers bieden juridisch advies en andere diensten. Naarmate financiers van starters elkaar heviger beconcurreren, winnen deze diensten aan belang. Vandaag deel I van een tweeluik, vrijdag volgt deel II.

Eind jaren negentig zagen incubators en aanverwante accelerators als Twinning, Gorilla Park en Newconomy het licht. In feite waren dit investeerders cq financiers die de starters ook kantoorruimte en zakelijke diensten boden, zoals financieel, technisch en juridisch advies. Na de ineenstorting van de beurs aan het begin van de eeuw, verdwenen ze net zo snel als ze gekomen waren.

Maar sinds onderwijsinstellingen geacht worden om ondernemerschap te stimuleren – zoals al te lezen valt in het Actieplan Onderwijs en Ondernemen uit 2006 – is het aantal zogeheten incubators aan de universiteiten toegenomen. Hun banden met de universitaire wereld ….

LEES VERDER OP DE JURIST

auteur: Jan Bletz

Comments are closed.

CONTACT

Elektronicaweg 14
2628 XG DELFT
The Netherlands
+31 88.28.48.605


serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative