Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar Toekomstige Samenwerking Indonesië

8 april 2021 | 10:00 - 12:00

Gratis

Mede namens de Indonesische ambassade in Nederland, PUM en AIBI (Vereniging van Business Incubators in Indonesië) nodigen wij je uit voor het webinar ‘Sustainable Incubators for Sustainable Development’ dat zal plaatsvinden op 8 april van 10-12:00. Het webinar zal geopend worden door de ambassadeur van Indonesië in Nederland samen met de ambassadeur van Nederland in Indonesië. Het is het startpunt van een gesprek over de mogelijkheden de start-up ecosystemen van beide landen beter aan elkaar te verbinden. Dat zou kunnen leiden tot een samenwerkingsplatform dat door beide overheden wordt gefaciliteerd en gestimuleerd.

PROGRAMMA

10:00 Opening door beide ambassadeurs

10:20 Introductie van het start-up ecosysteem van Indonesië. Aisril Fitri Syamas, Voorzitter Indonesian Business Incubator Association (AIBI). Tevens zal een incubator manager uit Indonesië zijn/haar incubator introduceren.

10:40 Introductie van het start-up ecosysteem van Nederland. Pim de Bokx, voorzitter Dutch Incubation Association (DIA). Tevens zullen Gerrit Jan van ’t Veen (WorldStartup, Den Haag) en Agung Irianto (FoundersTalent, Bandung) hun samenwerking presenteren – match die is gemaakt tijdens de DIA-missie in 2019.

11:00 Introductie Incubator Programma van PUM. Cees Schoenmakers, sectorhoofd. Tevens zal Cees Burger (PUM expert) uitleggen wat hij kan betekenen voor de incubator die hij begeleid in Indonesië (AMIKOM).

11:15 Welk perspectief is er voor samenwerking? David Soukhasing (ANGIN) Gebaseerd op onderzoek (http://bit.ly/ConnectingStartups) uitgevoerd in 2019, zijn aanbevelingen gedaan. Wat is er sindsdien gebeurd?

11:30 Open Discussie – hoe zouden we de samenwerking tussen beide start-up ecosystemen structureel kunnen vormgeven?

 

Centres for Entrepreneurship, Incubators, Accelerators, Campussen en Science Parks

We nodigen vrij breed uit zodat we een redelijke vertegenwoordiging van het Nederlandse ecosysteem bij elkaar krijgen. Hoewel in Indonesië de afgelopen 10 jaar de ontwikkelingen snel zijn gegaan, zoals we tijdens onze missie in 2019 al ontdekten, is er ook nog veel te doen. Afgelopen jaar heeft de Indonesische overheid verschillende initiatieven ontplooid om deze ontwikkeling te stimuleren. Zowel onder de banner van ‘Creative Economy’, als in beleid om ondernemerschap onderwijs en universiteitscampussen te stimuleren. Er is dus veel kennis en ervaring nodig, maar ook de behoefte om jonge ondernemers internationaal perspectief te bieden.

 

REGISTRATIE

Registreren via: https://cutt.ly/yxtbgPk

MEER INFO: Concept Note Indonesische Ambassade

Gegevens

Datum:
8 april 2021
Tijd:
10:00 - 12:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
https://cutt.ly/yxtbgPk

Locatie

online (zoom)

Organisatoren

Ambassade Indonesië
DIA – Dutch Incubation Association
PUM.nl
AIBI Indonesia
Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.

CONTACT

Elektronicaweg 14
2628 XG DELFT
The Netherlands
+31 88.28.48.605


serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative