Fact Finding missie start-up ecosysteem Indonesië

Missie start-up ecosysteem Indonesië

Met vier unicorns staat het start-up ecosysteem van Indonesië op nummer één in Zuidoost Azië. Het heeft die plaats vanuit een achterstandspositie in de afgelopen vijf jaar bereikt, niet in de laatste plaats door persoonlijke inzet van president Widodo. Het uit 13.000 eilanden bestaande land met 261 miljoen inwoners beschikt dan ook over een enorme pool ondernemend talent en een aantrekkelijk investeringsklimaat, ook voor buitenlandse partners – nu met name vanuit Japan en USA.

Missie & Congres 19-25 oktober 2019

Tijdens een bezoek van een incubator delegatie uit Indonesië in het najaar kwam naar voren dat er nog veel ontwikkeld moet worden in Indonesië in vergelijking met Nederland. Zowel op het vlak van ondernemerschaps-onderwijs als incubatie, acceleratie en investeringen. Ook ontbreekt het veel partijen aan links met Europa waardoor de internationalisatie van jonge innovators zich met name op de regio, Japan en USA richt. Zo is het idee ontstaan om een missie en congres te organiseren zodat er optimale kansen ontstaan voor de partijen uit het Nederlandse en Indonesische start-up ecosysteem om zich aan elkaar te verbinden op inhoud en zakelijk. DIA heeft het op zich genomen de missie te organiseren, PLLLLus.org (internationaal talent ontwikkel netwerk) neemt de organisatie van het congres op zich.

Doelen missie

Het missieprogramma bestaat uit een collectief en individueel maatwerkprogramma. Naast uw participatie en profilering op de Bali Summit zullen er bedrijfsbezoeken op Bali worden georganiseerd, indien gewenst uit te breiden met Jakarta. Binnen het Summit programma organiseren we 1 dag (woensdag of donderdag) waaraan de ecosysteem collega’s uit Indonesië gratis deel kunnen nemen.

  1. Maak kennis met de belangrijke partijen in het Indonesische Start-up Ecosysteem
  2. Presenteer uw kennis, ervaringen en bewezen ontwikkel aanpak.
  3. Ontwikkel inzicht in uw kansen in het Start-up ecosysteem in Indonesië.
  4. Maak kennis met ondernemend talent uit Indonesië en daarbuiten.
  5. Ontwikkel internationalisatiemogelijkheden voor uw start-ups en scale-ups. (Zie ook de mogelijkheden voor uw start-ups en scale-ups om deel te nemen aan deze missie.)
  6. Biedt Indonesische partners toegang tot de Europese markt.

Uw deelname waardevol maken

Als basis voor de missie gaan we uit van deelname aan het de ‘Bali Summit’ waar professionals en talenten uit de hele wereld samenkomen rond ‘Smart Education, Entrepreneurship, Incubation & Acceleration’.  Als deelnemer aan de missie krijgt u binnen dit programma optimaal kans zich te positioneren. Naast het Summit programma dat we mede invullen, organiseren we bedrijfsbezoeken aan incubators, accelerators en andere supportorganisaties op Bali. Om het meeste uit de missie te halen is deelname aan het individuele programma het meest waardevol, op basis van uw wensen wordt een persoonlijk programma gevormd met mensen in/uit Indonesië. Hiervoor werken we samen met onze Indonesische partnerorganisatie en de Nederlandse Ambassade. Daarvoor dient u wel vóór 1 september aangemeld zijn om ons voldoende voorbereidingstijd te gunnen. U kunt eventueel ook deelnemen aan het optionele dagprogramma in Jakarta op maandag 28 oktober (houd rekening met boeken van uw vlucht incl. extra overnachtingen in Jakarta). Deelname kan op de volgende manieren:

# omschrijving prijs dead-line
A Bali Summit + bedrijfsbezoeken € 1.900 all-in (uitgezonderd vlucht) 15 sep
B Bali Summit + bedrijfsbezoeken +
persoonlijk programma
€ 2.900 all-in (uitgezonderd vlucht) 1 aug
C Bali Summit + bedrijfsbezoeken + persoonlijk programma + bezoek Jakarta € 2.900 all-in (uitgezonderd vlucht + hotel Jakarta) 1 aug

Uw lidmaatschap van DIA geeft u recht op € 200 korting! Bent u tevens lid van UBI-global en/of EBN, dan krijgt u nog eens € 100 korting!

HIER kunt u zich aanmelden. Voor vragen mailt u met info@dutchincubator.nl.

Het staat u vrij alleen deel te nemen aan de Bali Summit. Meld u daarvoor aan vóór 1 oktober.

Missievoucher t.w.v. € 1.500 snel aanvragen!

Voor deelname kunnen MKB-bedrijven een missievoucher aanvragen die de kosten voor 50% dekken, uitgezonderd reis- en verblijfkosten, u krijgt maximaal € 1.500 vergoed. Vraag deze op tijd aan, aangezien het 13 weken kan duren voordat u de uitslag van uw aanvraag ontvangt! LINK

Flyer: NL /EN

Links start-up ecosysteem in Indonesië & Bali:

https://techsauce.co/en/uncategorized/indonesia-the-startup-ecosystem-with-the-most-unicorns-in-southeast-asia/

https://inc42.com/indonesia/accelerators-incubators-indonesia/

https://www.techinasia.com/tech-startup-ecosystem-paradise

Comments are closed.

CONTACT

Elektronicaweg 14
2628 XG DELFT
The Netherlands
+31 88.28.48.605


serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative