Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rooftop Symposium

4 september 2020 | 11:30 - 18:30

all-in v.a. €65

‘Together we reach the highest level of green!’ 

Bestel hier je ticket voor een bijzonder evenement op één van de nieuwste Rooftop Revolution daken: Capital C in Amsterdam. Waar Rooftop Revolution samen met andere ambitieuze experts en partners laat zien hoe we meer kunnen doen met onze daken.

DE UITDAGING

Groene, blauw-groene en andere multifunctionele daken vormen een belangrijke randvoorwaarde om ambities rondom de energietransitie en klimaatadaptatie te behalen. Daarnaast is het een waardevolle manier om gezondheid in de gebouwde omgeving te verhogen. Maar, hoe kunnen we ieder dak (bestaand of nieuw) benutten? En de stedelijke biodiversiteit, circulariteit en toekomstbestendigheid verhogen?

Dát is waar het 4 september over gaat. Van kantoren tot woningen, ziekenhuizen tot schooldaken, tijdens het symposium laten we zien hoe we deze ambities op hoog niveau in de praktijk brengen.

HET EVENT

Onder het genot van een heerlijke lunch struin je door onze inspiratietuin op grote hoogte, waar (dak)hoveniers laten zien wat er allemaal op de markt is, en waar je de laatste innovaties op het gebied van (blauw-)groene daken ontdekt. Vervolgens duiken we gezamenlijk de diepte in en geven experts en wetenschappers zoals Tim van Hattum en Kees Klomp hun visie op de toekomst. Daarna sluit je aan bij één van de vier break-out sessies in de sectoren zorg, onderwijs, woningbouw en vastgoed. Daar is het tijd om concreet te worden, dat doen we via onze best practices, zoals bijvoorbeeld de ins en outs van het dak van de Peperklip in Rotterdam, en oa het project Green Light District, in het centrum van Amsterdam, of de ambities van het Wellant College in Gouda en natuurlijk het dak van Capital C zelf. Zo krijg je inzicht in wat zo’n dak kost, welke problemen je tegen kan komen, hoe die te overwinnen en natuurlijk wat het oplevert voor eigenaar en maatschappij.

Aan het eind van de middag worden voor de derde keer de Rooftop Awards uitgereikt door dakendiva Esther Wienese. En bekronen we het meest in het oog springende dak van Nederland met de titel Rooftopper. Wil je iemand nomineren of je eigen dak opgeven? Doe dat hier. We sluiten af met de high level borrel met uitzicht over het Amsterdamse daklandschap.

SPREKERS & EXPERTS 

Tim van Hattum –Programmaleider Green Climate Solutions WUR
Kees Klomp – Aanjager Betekeniseconomie & Founder THRIVE Institute
Helen Toxopeus  Post-doc onderzoeker ‘Financiering voor verduurzaming’ Erasmus Universiteit
Andy van den Dobbelsteen  Hoogleraar Climate Design & Sustainability
Gijs Rikken – Architect MVRDV
Jacques Vink – Architect en medeoprichter de Natuurlijke Stad
Jelle de Jong – Directeur IVN
Yigall Schilp – Coördinator klimaatadaptatie ministerie IenW

Dagvoorzitter: Suze Gehem

LEES MEER >>

Gegevens

Datum:
4 september 2020
Tijd:
11:30 - 18:30
Kosten:
all-in v.a. €65
Site:
https://rooftoprevolution.stager.nl/web/tickets/416855

Locatie

Capital C
Weesperplein 4b
Amsterdam, Nederland
+ Google Maps
Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.

CONTACT

Elektronicaweg 14
2628 XG DELFT
The Netherlands
+31 88.28.48.605


serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative