YES!Delft

Op 25 april vond in Delft de lancering van Young Entrepreneur Society! (YES! ) Delft plaats. “YES!Delft is een initiatief van de TU Delft en de Gemeente Delft. Universiteit, overheid en bedrijfsleven werken in YES!Delft op een concrete en resultaatgerichte wijze samen om het technologisch innovatief ondernemerschap binnen en buiten de TU Delft te bevorderen en stimuleren. De doelstelling is helder: meer succesvolle technostarters leveren die de turbomotor van de Nederlandse kenniseconomie vormen.”
Yes!Delft bestaat uit een businessclub en een incubator, ondersteund door een multimediaal communicatieoffensief dat de boodschap dat techniek leuk is moet verspreiden. Het imago van techniek en technisch innovatief ondernemen moet namelijk worden verbeterd.

De opening bestond uit eeen welkomstwoord van de decaan van Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek, Marco Waas (vormalig Unilever-topmanager). Dit werd gevolgd door een forumdiscussie met drie Delftse technostarters, waarbij hen werd gevraagd hoe de universiteit hen had beleid bij het starten van hun onderneming. Namens de gemeente Delft sprak wethouder Mooiweer over het belang van technostarters voor Delft. Staatssecretaris Van Gennip sprak over het belang van technostarters voor Nederland. Daarna werd de opening afgesloten met een borrel.

DIA is heel erg benieuwd wat er uit YES!Delft voortkomt en wenst alle betrokkenen heel veel succes!

Comments are closed.

CONTACT

Elektronicaweg 14
2628 XG DELFT
The Netherlands
+31 88.28.48.605


serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative