Uitbreiding incubator YES!Delft begonnen

Incubator YES!Delft, op de campus van de TU Delft, gaat stevig uitbreiden met een prachtig nieuw gebouw. In de nieuwe ruimte is vooral plaats voor industriële biotech startups. Deze week werd begonnen met de bouw van het nieuwe complex, in maart 2016 moeten de eerste startups daar hun intrek nemen.

Kistje voor de toekomst

Afgelopen dinsdagmiddag 7 juli was de officiële kick-off voor de bouw van YES!Delft met bio-faciliteiten. Hoogwaardigheidsbekleders van de universiteit, de gemeente en de regio begroeven samen symbolisch een kist met daarin een brief aan de toekomst. In de brief wordt aan de toekomstige vinder uitgelegd waarom het begin van de bouw een belangrijk moment is voor de incubator. “Het zou een voorrecht zijn om in de toekomst te kunnen kijken en te zien wat YES!Delft met bio-faciliteiten heeft voortgebracht. Voor ons op dit moment een vraag, voor u wellicht een weet”, zo is te lezen voor wie het kistje ooit weet op te graven.

Kantoren en laboratoria

Dat zal niet eenvoudig worden, want over niet al te lange tijd staat er een kolossaal gebouw op op die plek. Naast 3500 m2 aan kantoorruimte biedt het ook 1200 m2 aan laboratoriumruimte, geschikt voor onderzoek op ML2 niveau. Daarnaast heeft het een een ‘shared facility lab’ met laboratoriumvoorzieningen voor gemeenschappelijk gebruik. Op de begane grond wordt de nieuwbouw gekoppeld aan het huidige YES!Delft pand waardoor algemene voorzieningen gedeeld kunnen worden.

yesdelft-nieuwpand2

Nieuwe YES!Delft in maart te huur

Het feit dat er lab-faciliteiten in zitten biedt startups uit de biotechnologie en chemie kans zich beter te ontwikkelen.Het nieuwe pand wordt gerealiseerd samen met de Gemeente Delft, de Provincie Zuid-Holland en de Europese Unie. Het is een van de projecten uit het investeringsprogramma Economische Agenda Zuidvleugel. Het ontwerp is tot stand gekomen door samenwerkingsverband van aannemer Cordeel Nederland en ontwikkelaar cepezedprojects. De nieuwe kantoor- of laboratoriumruimte is te huur vanaf 22 m2 en is beschikbaar vanaf maart 2016.

bron: siliconcanals.nl

Comments are closed.

CONTACT

Elektronicaweg 14
2628 XG DELFT
The Netherlands
+31 88.28.48.605


serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative