StartUpDelta begint promotie voor Nederlands startupklimaat

tweet delta

Afgelopen week is de StartUpDelta begonnen met een eerste promotietoer. In twee dagen ging team StartupDelta op bezoek bij zes verschillende startup-steden. Woensdagochtend was de eer aan de hoofdstad om de roadshows af te trappen. Een open uitnodiging aan iedereen die zich verbonden voelt met de high tech bedrijven van morgen leidde tot een tot de nok toe gevulde ballroom van Rockstart. Wanneer de zes bijeenkomsten geweest zijn komt er, aldus de organisatie, een eerste overzicht van wat ze nu precies gaan doen.

Achtergrond Startup Delta

Neelie Kroes gaat de internationale positie van startups in Nederland versterken en innovatieve buitenlandse startups overtuigen om zich hier te vestigen. Als ‘Special Envoy’ zal Kroes de komende anderhalf jaar Nederland op de kaart zetten als dé Europese vestigingsplaats voor startups. De Special Envoy geeft leiding aan het nieuwe initiatief StartupDelta. Binnen dit initiatief werken overheden, kennisinstellingen, startups, financiers en bedrijven samen. De Nederlandse StartUpDelta is een netwerk van tien ‘innovatiehubs’ in acht steden. Nederland wordt omschreven als “Europe’s West Coast for Awesome Startups”.

Verdeling zwaartepunten

Amsterdam is het centrum van de creatieve industrie van mobiele apps en internetdiensten. Rotterdam is sterk in ‘SmartPort’ logistiek, milieu, medische technologie, energie en levensmiddelen. In Utrecht zit veel gaming en gezondheidszorg, in Leiden is er een invloedrijke biotech-cluster. De drie technische universiteiten zijn hubs, met in Delft onder meer Industrieel Design en IT, in Eindhoven hardware en High Tech, in Enschede/Twente High Tech en Systems & Materials. Wageningen is sterk in levensmiddelen en Groningen is een hub voor datadiensten, energie en gezond oud worden. Den Haag tot slot is de hub voor beveiliging.

Delta

Diverse bestaande clusters c.q. topsectoren zijn dus uitgeroepen tot start-up terrein, zoals Europoort en de WUR in Wageningen, altijd al een van de belangrijkste landbouwuniversiteiten ter wereld. En al die steden liggen op minder dan anderhalf uur reizen van elkaar in een land met goede verbindingen met de rest van de wereld en een open economie. StartUpDelta benadrukt verder de talenkennis, de hoge levensstandaard en de goed functionerende rechtsbescherming van patenten in Nederland, het land waar (mede) de kiem is gelegd van WiFi, de CD en de DVD.

Bron: Telecompaper, StartUpDelta

Comments are closed.

CONTACT

Elektronicaweg 14
2628 XG DELFT
The Netherlands
+31 88.28.48.605


serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative