Start-ups in kantoor ABNAMRO Amsterdam

Om het klimaat voor start-ups te verbeteren, gaat ABNAMRO in samenwerking met The Startup Orgy laagdrempelige kantoorruimte aan beginnende bedrijven aanbieden.

Dat maakt de bank vandaag bekend. In de werkruimte in het centrum van Amsterdam, een kantoorlocatie van ABN Amro, kunnen vijftien startende ondernemingen werkruimte huren. „Bovendien zijn er adviseurs van ons aanwezig, bijvoorbeeld voor vragen over financiering of verzekeringen”, zegt Menno van Leeuwen van ABN Amro. Daarnaast worden er bijeenkomsten georganiseerd om te netwerken.

ABN werkt samen met The Startup Orgy (TSO), dat meer flexibele kantoorruimte verhuurt aan start-ups. Medeoprichter van TSO, Dave van der Pol, is blij met het netwerk dat ABN Amro de ondernemers kan bieden. „Start-ups zijn bijna continu bezig zichzelf te verkopen aan investeerders om financiering op te halen, dus het is goed een partner te hebben die daar verstand van heeft.” De eerste bedrijven hebben zich al aangemeld.

Volgens Van Leeuwen is het initiatief meer dan alleen het creatief omgaan met leegstaande kantoorruimte: „We willen vooral kijken wat start-ups nodig hebben.”

Het initiatief wordt ondersteund door StartupDelta, het nationale programma waarmee jonge technologiebedrijven overgehaald moeten worden zich in Nederland te vestigen. Neelie Kroes is het boegbeeld van StartupDelta.

bron: Telegraaf

Comments are closed.

CONTACT

Elektronicaweg 14
2628 XG DELFT
The Netherlands
+31 88.28.48.605


serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative