SpaceMatch 2012 – 20.11.2012 ‘Spin-off’ ruimtevaarttechnologie biedt ondernemers kansen

spacematch2012

Voor wie is dit interessant?
Space-MATCH is een match-making event bestemd voor alle bedrijven die zich bezighouden met de ontwikkeling van hightech producten, systemen en materialen. Het event biedt u een unieke gelegenheid om een kijkje te nemen in de wereld van de ruimtevaart en gesprekken te voeren met specialisten op allerlei terrein. Een ‘must’ voor elke hightech ondernemer!

Een voorbeeld: Het Groningse bedrijf Bioclear ontwikkelde een ‘Lab-on-a-Chip’ toepassing om de hygiëne te bepalen in het interieur van het International Space Station (ISS). De chip heeft het ISS helaas niet gehaald, maar via Space-MATCH is Bioclear in contact gekomen met een ondernemer en wordt deze technologie nu gebruikt in de wereld van de siervisteelt.

Wat is de bedoeling?
Het doel van Space-MATCH is om Nederlandse en Europese bedrijven ‘laagdrempelig’ kennis te laten maken met interessante ‘hightech’ uit de ruimtevaart. Vindingen die u, als ‘aardse’ ondernemer, kunt omzetten in een innovatief product of een bijzondere dienst. Het gaat daarbij vooral om technologieën die nog niet eerder zijn toegepast op civiele markten of nog niet volledig zijn uitontwikkeld.

Speciaal voor startende ondernemers organiseren wij bovendien twee interessante workshops, één over financiering en één over internationalisatie.

Wat mag u zoal verwachten?
Een greep uit de gepresenteerde technologieën:
· Koele gasgeneratoren: voor het snel genereren van verschillende gassen of het voorkomen van oververhitting en brand in elektronische apparatuur;
· Vergaande miniaturisering: ‘Optofluidics’ voor biochemische analyses, robuuste metalen micro-pompjes en nauwkeurige zonsensoren;
· Bijzondere materialen: Stijve, lichtgewicht composiet panelen en het printen van kleine technisch keramische onderdelen;
· Aardobservatie: Technieken, die op aarde kunnen worden ingezet voor het nauwkeurig meten van afstanden, het monitoren van olie- en gasleidingen, het voorspellen van dijkdoorbraken of voor een snelle bepaling van de kwaliteit van het oppervlaktewater;
· Bijzondere batterijtechnologie, een flexibel breedband communicatiesysteem en afbeeldingen met behulp van Terahertz straling.

Meer informatie over het event, de aangeboden technologieën, het match-making systeem, de workshops en de ochtendexcursie naar ESA, kunt u vinden op: www.b2match.eu/spacematch2012.

Vanaf 1 oktober kunt u zich via deze website ook aanmelden, door het invoeren van uw bedrijfsgegevens. Op de website kunt u tevens een (ruimtevaart-gerelateerd) vraag- of aanbodprofiel opstellen en persoonlijke gesprekken aanvragen met andere aanwezige partijen. Deze zgn. MATCH-gesprekken bieden een goede gelegenheid meer informatie over een bepaalde technologie uit te wisselen en mogelijke toepassingen te bespreken. U ontvangt per e-mail van te voren een schema van de voor u gemaakte afspraken.

Space-MATCH vindt plaats op 20 november a.s. van 14:00 – 18:00 uur en wordt gehouden in de European Space Innovation Centre (ESIC) te Noordwijk. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Wij zien er naar uit u op 20 november te mogen verwelkomen!

Comments are closed.

CONTACT

Elektronicaweg 14
2628 XG DELFT
The Netherlands
+31 88.28.48.605


serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative