Opening Startupbootcamp: ‘de beste plek voor tech start-ups’

Amsterdam, 17 april 2015 – Op de beat van lekkere dance muziek heet Patrick de Zeeuw, mede-oprichter van Startupbootcamp Global, de ruim 600 gasten welkom in het nieuwe onderkomen van de accelerator. Gelijktijdig trekken ook IBM Innovation Space en Innoleaps in op de derde verdieping van B. Amsterdam, dat daarmee volgens De Zeeuw zal uitgroeien tot de beste hotspot voor tech start-ups in Nederland. Tijdens de opening presenteerden zich verschillende start-ups uit dit dynamische ecosysteem waaronder Greeniant (IBM Innovation Space) en Trakkies (Startupbootcamp), waarmee het feest voor ondernemend Nederland compleet was.

“De uitbreiding naar de nieuwe kantoorruimte was noodzakelijk door de sterke groei van onze programma’s in Amsterdam,” zegt Patrick de Zeeuw. “Met ons nieuwe hoofdkwartier verwachten we de meest veelbelovende en innovatieve start-ups ter wereld in ons ecosysteem binnen te halen en hen een thuis te bieden voor ontwikkeling, inspiratie en groei van hun bedrijven.” Het nieuwe hoofdkantoor van Startupbootcamp is de creatie van een stad binnen een gebouw. Een creatieve metropool met als doel het aantrekken van veelbelovende start-ups en, door de betrokkenheid van alumni, het creëren van een actieve start-up community in B. Amsterdam.

B. Amsterdam is opgezet door Ricardo van Loenen en Guus Meulendijks in samenwerking met de gebouweigenaar en de gemeente Amsterdam. Het gebouw waarin B. Amsterdam tot ontwikkeling komt is het zwarte jaren zeventig 2015-04-16 17.54.18hoofdkantoor van IBM (sinds 1920 in Nederland) met daarnaast de fabriek waar tot eind jaren zeventig de IBM typemachines met het beroemde IBM-letterbolletje werden gemaakt. Van Loenen en Meulendijks willen van ‘de Kubus’ een stad in een gebouw maken voor ondernemers, ontwikkelaars en andere vernieuwende types. Er is alle ruimte om te experimenteren met werk- en leervormen maar ook met bijvoorbeeld stadslandbouw op ‘t dak.

Met de lancering van de eerste IBM Innovation Space ter wereld zet IBM een gedurfde stap in het start-up ecosysteem. “Amsterdam’s leidende positie in IT innovatie zal een nieuwe boost krijgen met de komst van IBM innovation Space voor startups en ontwikkelaars” zegt Michel Splint, Manager Ecosystem Development bij IBM tijdens de opening. De Innovation Space zal over de hele wereld worden uitgerold om bij te dragen aan de broodnodige vernieuwing die vooral van ondernemers en ontwikkelaars zal komen. André Knol sluit zich aan bij de oproep aan corporates en start-ups elkaars kracht te benutten om heikele uitdagingen in de wereld aan te gaan. André Knol is de CEO van InnoLeaps dat mede opgericht is door Startupbootcamp om corporates te helpen sneller te innoveren, gebruikmakend van voordelen van de start-up setting en drive.

Dankzij de vestiging van de drie organisaties wordt B. Amsterdam een melting pot van start-ups en corporate innovatie die de grenzen doorbreekt die nu nog té vaak door strategische gedrag en angst in stand worden gehouden. Wie twijfelt aan de uitspraak van Patrick de Zeeuw dat deze plek tot dé hotspot voor Tech Startups in Nederland gaat uitgroeien bedenkt even dat Startupbootcamp pas in 2010 door ondernemers Alex Farcet, Carsten Kolbeck, Patrick de Zeeuw en Ruud Hendriks is opgericht en sinds 2014 al is uitgegroeid tot Europa’s grootste, en volgens sommigen ook beste, accelerator programma. Sinds 2010 heeft het 202 Tech startups naar de markt gebracht en voor 68% van hen extra risicokapitaal aangetrokken (exclusief de eigen funding) met een gemiddelde van € 513.210 per startup! Prestaties die respect afdwingen. Het is mede dankzij de internationale oriëntatie van deze accelerator dat Nederland steeds meer op de kaart komt te staan als goede plek voor ondernemend talent uit de hele wereld, met Amsterdam als het vlaggenschip.

auteur: Pim de Bokx

Kantoortuin van Startupbootcamp

Comments are closed.

CONTACT

Elektronicaweg 14
2628 XG DELFT
The Netherlands
+31 88.28.48.605


serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative