Nederland de meeste Ondernemers

België komt met 11,5 procent op de tweede plaats. Ierland en het Verenigd Koninkrijk staan met 11,4 procent op een gedeelde derde plek. Hekkensluiter met 4,7 procent is Luxemburg.

Lager tempo
Het aantal ondernemers in Nederland blijft de komende jaren stijgen maar wel in een lager tempo, voorspelt het EIM. Vooral onder vrouwen en allochtonen zal het ondernemerschap doorgroeien.

Op de binnenlandse markt werkt de economische crisis nog lang door en zijn de afzetperspectieven voor het midden- en kleinbedrijf voorlopig minder gunstig. Bij ongewijzigd beleid zit er de komende vijf jaar voor het midden- en kleinbedrijf niet meer in dan een jaarlijkse productiegroei van 1,75 procent, aldus het rapport

Nieuwe mogelijkheden
Er liggen kansen, onder andere door internet dat ook kleine bedrijven de mogelijkheid biedt verre markten te bedienen. Ook door de steeds verdergaande opdeling van internationale productieketens ontstaan er voor kleine bedrijven nieuwe mogelijkheden.

Om die kansen te pakken zijn vooral ambitieuze en innovatieve ondernemers nodig. Wat dat betreft neemt Nederland een bescheiden internationale positie in, signaleert het EIM . Starters hebben in Nederland doorgaans lage groeiambities. Slechts 8 tot 9 procent van de nieuwe ondernemers heeft een hoge groeiverwachting.

 

bron: Volkskrant

Comments are closed.

CONTACT

Elektronicaweg 14
2628 XG DELFT
The Netherlands
+31 88.28.48.605


serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative