Jorg Kop nieuwe Managing Director van UtrechtInc

188074 utrechtinc 7187 2 0e444e large 1448285276

Per 1 januari 2016 geeft Jorg Kop – co-founder van graduate SnappCar – leiding aan startup incubator UtrechtInc.

Jorg Kop heeft door de jaren heen in vooral ondernemende Marketing-, Sales- en Algemeen Management rollen gewerkt bij verschillende bedrijven. Van startup tot beursgenoteerd. Met veel enthousiasme gaat hij nu op het Utrecht Science Park aan de slag bij UtrechtInc.

Roel Raatgever, tot 1 januari 2016 directeur van UtrechtInc, over Jorg Kop: “Ik ben erg blij met de keuze voor Jorg als nieuwe directeur. Jorg heeft zowel startup als corporate ervaring. Juist deze combinatie is nodig voor de volgende groeifase van UtrechtInc. Ik ga UtrechtInc vol vertrouwen overdragen.

Wil je meer weten over Jorg Kop? Hieronder kun je vast met hem kennismaken.

  • Waarom jouw voorliefde voor startups?

Het gevestigde bedrijfsleven realiseert zich nog te weinig dat de ‘disrupt or be disrupted‘ discussie hoog op de agenda moet. Startups maken slim gebruik van deze stilte door te rebelleren met innovatieve ideeën en business modellen. De explosie van positieve energie die nodig is om vanuit het niets een potentiële groeimotor van de economie neer te zetten werkt aanstekelijk. Daar zit vooruitgang en daar wil ik bij zijn.

  • Waarom UtrechtInc?

UtrechtInc behoort tot de ‘leading business incubators’ van Europa. De toegevoegde waarde van UtrechtInc heb ik zelf in de praktijk goed kunnen ondervinden. Zo was ik in 2011 en 2012 met startup SnappCar onderdeel van de community. Ook later als mentor groeide mijn enthousiasme. Ik voel mij thuis in deze innovatieve omgeving waar van alles gebeurt en kijk ernaar uit UtrechtInc naar een volgend hoofdstuk van groei te brengen.

  • Wat deed je tot aan 1 december 2015?

Door de jaren heen heb ik bedrijven laten groeien, gekocht, verkocht, opgestart, samengevoegd, gereorganiseerd en gesloten. De laatste 3 jaren ben ik vooral bezig geweest met het winstgevend maken van een dochterbedrijf van een Zweeds beursgenoteerde winkelinrichtingbouwer. En heb ik als mentor verschillende startups geadviseerd. Ik merkte dat de startup wereld mij als een rode draad bleef aantrekken en wist dat daar nu mijn volgende stap zou liggen.

  • Waar zie jij kansen?

De kansen liggen vooral in het creëren van duidelijkheid. Bijvoorbeeld door ons nog meer te focussen op startups van ondernemers en wetenschappers binnen de sectoren E-Health, E-Learning en E-Climate. Ook in de praktijk staat UtrechtInc aan de vooravond van mooie ontwikkelingen. Denk hierbij allereerst aan het kwalitatief verder vormgeven van de acceleratorprogramma’s voor onze startups. We willen hen zo goed mogelijk ondersteunen naar een ‘scale fast or fail’ punt. Andere voorbeelden zijn het verder inbedden van de vruchtbare voedingsbodem van ideeën om ons heen, de geplande opening van de ‘UtrechtInc Garage’ (het sustainability programma) in de nieuwe vleugel, de hefboomwerking met startup Delta en natuurlijk de voortzetting van de constructieve bruggenbouw tussen alle betrokken stakeholders. Eigenlijk liggen er volop kansen voor UtrechtInc. We grijpen de belangrijkste aan om via ondernemerschap een positieve impact te maken op de samenleving.

  • Wat weet bijna niemand over jou?

Je hebt mensen die heel goed kunnen gamen. Anderzijds bestaan er ook gamers die super onhandig zijn. Volgens mijn kinderen behoor ik overduidelijk tot de laatste categorie. En dat is blijkbaar niet cool.

(In English)

source: utrechtinc.nl

Comments are closed.

CONTACT

Elektronicaweg 14
2628 XG DELFT
The Netherlands
+31 88.28.48.605


serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative