iSea – Concept wedstrijd duurzaam ruimtegebruik op de Noordzee en Deltawateren

Schrijf je vóór 30 maart 2016 23.59 uur

 

27 mei 2016, RDM Campus Rotterdam

Efficiënt, meervoudig en duurzaam ruimtegebruik op de Noordzee en Deltawateren, dat is waar Nederland naar streeft. Dit ruimtegebruik creëert kansen voor innovatieve ideeën in deze gebieden. Zie jij die kansen? Heb je een vernieuwend en duurzaam idee rond het duurzaam gebruik van de Noordzee en de Deltawateren? Doe dan mee aan de iSea Match of the Concepts en breng jouw idee in de praktijk!

iSea

iSea Match of the Concepts is een onderdeel van iSea, hét innovatieve netwerkevenement voor duurzaam gebruik van de Noordzee en de Deltawateren. Met iSea wil Rijkswaterstaat duurzame innovaties rond de Noordzee en Deltawateren stimuleren en vooruit helpen. De focus van iSea Match of the Concepts ligt dit jaar op het maken van verbindingen. Kan jij je concept het beste met andere ideeën en/of aanwezige kennis matchen, en draagvlak voor je idee creëren?

Voucher en begeleiding

Tijdens iSea prestenteer je jouw idee aan experts, investeerders, het bedrijfsleven en beleidsmakers. Vooraf leert dagvoorzitter Raoul Beeldsnijder je de kneepjes van het vak tijdens een pitch-training. De vier beste ideeën mogen aan het eind van de dag hun concept pitchen in een spannende finale. De winnaar krijgt een innovatievoucher ter waarde van 10.000 euro die je kan besteden bij een kennisinstituut, dat je tevens gaat ondersteunen bij de realisatie van je idee. Daarnaast krijg je hierbij ook één-op-één begeleiding vanuit de overheid.

Uitdagingen

Om je op weg te helpen volgen enkele uitdagingen, rond de Noordzee en Deltawateren, waar je aan zou kunnen denken voor jouw innovatieve idee:

Meervoudig/ multifunctioneel gebruik van de ruimte We willen windparken op zee multifunctioneel gebruiken. Wat is er mogelijk? En hoe zorgen we daarbij voor voldoende veiligheid en voor goede handhaving zo ver op zee?

Hoe kunnen we in de Noordzee en Deltawateren activiteiten zoals schelpdierkweek, recreatie , natuur en veiligheid optimaal combineren?

Bereikbaarheid/ Scheepvaart Hoe zorgen we voor een waarborging van de veiligheid op zee terwijl het aantal objecten toeneemt?
Hoe maken we transport over zee energie-efficiënter?
Een schone zee Hoe voorkomen we dat zwerfafval in zee terecht komt?
Hoe is zwerfafval op te ruimen?
Duurzaam beheren Hoe kunnen we het beheer van de Noordzee efficiënt uitoefenen en daarbij tevens minder energie verbruiken? Welke innovaties in toezicht, monitoring en onderhoud kunnen daarbij helpen?
Natuur Zijn er nieuwe manieren van bouwen met natuur op zee of in de Deltawateren te bedenken?
Hoe zorg je dat de biodiversiteit op de Noordzee op een innovatieve wijze t toeneemt?
Voedsel – Visserij Hoe haal je dezelfde hoeveelheid proteïne uit zee maar met minder belasting voor het ecosysteem?
Energietransitie op zee Hoe kunnen we duurzame energie winnen en opslaan in de Noordzee en in de Deltawateren?

Staat het onderwerp van jouw innovatieve idee niet in deze lijst? Schrijf je ook dan vooral in. Alle ideeën zijn welkom.

Succes

Erwin Croughs, winnaar iSea 2012: “Meedoen aan iSea was goed voor mijn PR. Dankzij mijn deelname heb ik het afgelopen jaar investeerders over de brug gekregen, waardoor ik nu de eerste open sea trials met mijn wave energy convertor Slow Mill kan doen.”

 Zdravko Angelov, winnaar iSea 2014: “De uitdagende competitie tijdens iSea heeft ons nog meer gemotiveerd om onze innovatie voor de offshore wind te realiseren”.

Meedoen?

Schrijf je vóór 30 maart 2016 23.59 uur in. Klik hier voor het inschrijfformulier. Voor meer informatie ga naar: www.rijkswaterstaat.nl/isea. Wees er snel bij, want het aantal plekken voor pitchers is beperkt.

 

Comments are closed.

CONTACT

Elektronicaweg 14
2628 XG DELFT
The Netherlands
+31 88.28.48.605


serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative