Innovation2market

Dit vernieuwende event is een initiatief van de ‘Community of Talents’ en de gebiedsontwikkelaar OMALA. Samen met de 80 deelnemers haalden zij door middel van crowdfunding 15.000 euro op. Dit prijzengeld is verdeeld onder de drie beste doorbraak cases.

Ondernemers met lef

Elf ondernemers hebben gereageerd op de oproep om innovatieve business proposities voor maatschappelijke uitdagingen aan te dragen. Ideeën die een zetje verdienen ingediend door mensen met lef. Zij zetten hun deuren wagenwijd open, deelden hun problemen en hun kansen en vroegen om mee te denken. Zo waren er cases over regenwaterwinning, oplossingen voor betere kwaliteit van leven voor ouderen, levenslustige wijken, een elektronisch hondendossier, groene stadskiosken en energiezuinig transport.

Hart onder de riem

Succesvolle, grensverleggende, duurzame innovaties ontstaan door een gezonde dosis ondernemerschap en uithoudingsvermogen. Voeling houden met megatrends. Haarscherp aanvoelen waar de samenlevingbehoefte aan heeft. Creativiteit. Kruisbestuiving tussen sectoren,kennis en expertise. En vooral door slimmer, zelfs met concurrenten, samen te werken. Dat was de strekking van de bemoedigende inleidingen van vrije denkers, ondernemers, en dagvoorzitter Hella Hueck, verslaggever bij RTL-Z.

Co-creëren en investeren

Na de één minuut pitch van de case eigenaren, met het doel steun van het publiek te winnen, was het de beurt aan de deelnemers. Zij schaarden zich op het podium letterlijk achter de ondernemer met de case die hen het meeste aansprak. In de 2 uur durende vervolgsessie, werd samen met de ondernemers gebrainstormd over de uitdagingen rondom de case. Waarna de ondernemers in drie minuten, met hernieuwde energie, hun ontstane doorbraakplannen presenteerden.

Op de eerste plaats eindigde het elektronisch honden dossier van Patient1. De gedeelde tweede en derde plek gingen naar de regenwaterwinning van Brooswater en de groene stadskiosken van Draoidh. Uit de ‘exit poll’ maken we op dat ondernemers en deelnemers tevreden terugkijken op het event, ongeacht of hun case gewonnen heeft. Een greep uit de reacties: “De groepsaanpak werkt stimulerend”, “Je moet doorzetten én open staan voor kennis & ervaring van anderen”, “Ik heb een investment partner ontmoet”, “Ik heb echt een doorbraak beleefd”. De unieke wijze van crowdfunding en crowdsourcing zorgde niet alleen voor vruchtbare contacten, maar ook voor nieuwe inzichten, en het meer volwassen worden van plannen en ideeën.

Voor meer informatie: www.communityoftalents.nl (http://www.communityoftalents.nl/)

Comments are closed.

CONTACT

Elektronicaweg 14
2628 XG DELFT
The Netherlands
+31 88.28.48.605


serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative