Incubators gezocht voor pilot Programmeurspool

Een belangrijk deel van de investering van start-ups gaat op aan kosten van programmeurs. Verlaging van die kosten verhoogt dan ook direct de slagingskans van de investering. Opleidingsinstituut IVIK en ontwikkelaar Mount Software willen hun programmeurs tegen een laag tarief aanbieden aan incubators, zodat starters per uur programeercapaciteit kunnen afnemen tegen aantrekkelijk voorwaarden. Zij zoeken incubators die mee willen doen aan een pilot om dit nieuwe concept uit te testen.

IVIK schoolt academici om tot programmeur. Mensen die een nieuwe carrière willen starten krijgen een stevige programmeeropleiding mèt certificering èn werkervaring, waarna ze bemiddeld worden naar een nieuwe baan. IVIK leidt op in PHP (Zend ZCE), JAVA (OCAJP) of C#(MCSD) en worden Scrum-gecertificeerd. IVIK is trainingspartner van Zend, Oracle en Microsoft.

Een belangrijk onderdeel van het IVIK omscholingsprogramma is de opbouw van werkervaring. IVIK biedt kandidaten een stage van drie maanden waardoor de kandidaat een stevige portie recente IT-gerelateerde werkervaring heeft. Deze stage lopen ze onder andere via het bedrijf Mount Software, een pool van programmeurs. Incubators en starters kunnen bij Mount programmeercapaciteit inhuren, op uurtarief, zonder verdere arbeidsrechtelijke verplichtingen.

De IVIK trainingen zijn voor de kandidaten gratis, dit wordt betaald door mensen een korte periode op uitzendbasis bij opdrachtgevers in te zetten. Na deze korte periode zijn de -inmiddels ervaren- programmeurs zonder verdere kosten door de klant over te nemen.

Ondernemer Paul Hennekam van IVIK komt graag in contact met incubators die mee willen werken aan een Programmeurspool pilot. De inschatting is namelijk dat deze opzet ook het bedrijfsmodel van de incubator kan versterken. Voor meer informatie kunt u bellen met 070 326 00 46 of mailen naar p.hennekam@ivik.nl

Logo IVIK Signature

Comments are closed.

CONTACT

Elektronicaweg 14
2628 XG DELFT
The Netherlands
+31 88.28.48.605


serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative