Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DIA MEETUP: Direct of Indirect financieren; wat werkt het beste voor business incubators en accelerators?

1 april 2016 | 10:00 - 11:00

Gratis

Een ‘oude wijsheid’ over incubatie is dat incubators niet zelf participeren omdat de incubator dan teveel petten (begeleider, huurbaas en investeerder) op heeft . Door de opkomst van seed accelerators, die in veel gevallen wél zelf participeren, staat dit ter discussie. DIA – de netwerkclub voor professionals die bij incubators en accelerators werken – organiseert om die reden een discussie rond dit thema. DIA is daartoe uitgenodigd door de Europese Commissie die op 31 maart en 1 april in Den Haag de Innovative Enterprise conferentie organiseert. Je vind deze meetup terug in het programma onder de titel ‘Direct vs Indirect funding of start-ups and scale-ups in the EU’.

Aan de hand van drie inleiders, die ieder 10 minuten krijgen om hun standpunt in te brengen, gaan we het debat aan om te onderzoeken wat de voors- en tegens zijn van een direct belang in een onderneming. Ook trekken we de scope van dit thema door naar grote financiers – moeten zij zo dicht mogelijk op de ondernemers met financieringsbehoefte zitten? Onze opzet is om beter begrip op te bouwen over ‘warme financiering’ versus ‘op afstand financieren’ – wat zijn de ervaringen en heeft dit gevolgen voor strategie en/of beleid?

Sprekers

Maurice Beckand Verwee (NL) – manager Crosspring Lab & Startup-Scalup.eu

Maurice is ondernemer en value creator die since 2000 actief is in startups, innovatie en M&A. Hij zit in het investeringscommitee van Walvis participaties, is jurylid van New Venture en oprichter van Crosspring een accelerator en incubatieprogramma in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer. Crosspring is ook partner in het Europese accelarator programma Startup-Scaleup.eu en partner in Startup Europe India network.

profiel: https://nl.linkedin.com/in/mauricebv/nl
ingrid

Ingrid Willems (B) – iMinds, digital research & innovation institute

Ingrid is Business Model & Digital transformation consultant, manager sparring partner en strateeg. Zeis opgeleid als Industrieel Ingenieur en in Business Administration en is sinds 2004 betrokken bij digitale innovatie en ondernemerschap met een majeure betrokkenheid bij de Future Internet Accelerators CreatiFI, FI-C3 en FABulous vanuit iMinds. Ingrid’s missie is om startups te helpen met praktische resultaatgerichte aanpak en inzichten in de markt waarin de startup opereert.

profiel: https://be.linkedin.com/in/ingridwillems/nl

Tijs-Markusse

Tijs Markusse (NL) – business developer UtrechtInc, mede-oprichter StartupJuncture

Tijs Markusse is binnen UtrechtInc verantwoordelijk voor het Corporate Innovatie-programma en begeleidt startups in de groeifase. Hierbij ondersteunt hij corporates bij hun innovatie-uitdagingen en zoekt hij de samenwerking tussen startups en corporates. Daarnaast is hij de oprichter van StartupJuncture, de grootste nieuwssite van Nederland waar dagelijks wordt bericht over het laatste nieuws en ontwikkelingen rondom startups en technologieën. De afgelopen 4 jaar heeft Tijs gewerkt met startups in Nederland, Europa en Silicon Valley.

profiel: https://nl.linkedin.com/in/tijsmarkusse

 

Voor wie? Mensen en organisaties actief in het innovatie ecosysteem als beleidsmaker, incubators, accelerators, investeerders en ambitieuze ondernemers.

TOEGANG GRATIS AANMELDEN VIA https://www.innoventerprise.eu/register

 

 

 

Gegevens

Datum:
1 april 2016
Tijd:
10:00 - 11:00
Kosten:
Gratis
Evenement Tags:
, , , , , , , , , , , ,
Site:
innoventerprise.eu

Organisator

DIA – Dutch Incubation Association
E-mail
info@dutchincubator.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

7am
Buitenhof 47
Den Haag, 2513 AH
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
Comments
One Response to “DIA MEETUP: Direct of Indirect financieren; wat werkt het beste voor business incubators en accelerators?”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] apr 10:00-11:00 | DIA-meetup ‘Direct vs. Indirect funding of startups – which is the winning […]CONTACT

Elektronicaweg 14
2628 XG DELFT
The Netherlands
+31 88.28.48.605


serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative