Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Campus Party – Utrecht #CPEU4

25 mei 2016 - 29 mei 2016

??

De vijftigste editie van het internationale rondreizende Campus Party vindt aankomend voorjaar plaats in Utrecht. Vanaf 25 tot en met 29 mei is de Jaarbeurs even het grootste technologiefestival ter wereld.

Utrecht is een ‘logische keuze’ locatie voor de organisatie om de pas vierde Europese editie te houden. In verband met het voorzitterschap van Nederland in de Europese Unie is gekozen voor Nederland en Utrecht kent veel studenten, ligt centraal, is ondernemend op het gebied van ICT, Healthcare en creatieve industrie en kent veel onderwijsinstellingen.

Het festival rekent op zo’n 5.000 studenten en 15.000 andere deelnemers, waarvan veertig procent uit het buitenland, die een kijkje komen nemen naar innovatieve ideeën van starters wereldwijd en komen luisteren naar lezingen van vooraanstaande personen uit de techwereld. Het festival wil namelijk een inkijk geven in de wereld van digitale oplossingen voor globale problemen.

“Over vijftig jaar leven er tien miljard mensen op de wereld,” vertelt Roderick Wijsmuller, lid van het Campus Party-bestuur. “Negentig procent van al deze mensen komen in steden te leven. Die moeten allemaal goed eten en goed drinkwater krijgen. Dat is nog niet zo vanzelfsprekend, als je bedenkt dat door de stijging van de zeespiegel er steeds meer zout water bijkomt, terwijl er juist meer zoetwater nodig is. Maar ook: huisvesting, transport, energie, onderwijs en veiligheid zijn allemaal grote vraagstukken die vooruit geholpen moeten worden door middel van technologie en internet.”

Voor het festival worden wedstrijden voor studenten uitgeschreven om oplossingen te zoeken voor deze problemen. Door middel van robots, drones, virtual reality, 3d-printers en bijvoorbeeld de Google Car krijgen bezoekers inzichten in wat technologie de wereld kan gaan bieden.

Voor wie een indruk wil krijgen van de Campus Party, zie deze video. Meer info: http://nl.campus-party.org/

Gegevens

Begin:
25 mei 2016
Einde:
29 mei 2016
Kosten:
??
Evenement Tags:
, , ,
Site:
http://nl.campus-party.org/

Organisator

Campus Party
E-mail
nl@campus-party.org
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Jaarbeurs
Utrecht, Nederland + Google Maps
Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.

CONTACT

Elektronicaweg 14
2628 XG DELFT
The Netherlands
+31 88.28.48.605


serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative