Energiebedrijf Eneco steekt € 100 miljoen in start-ups

Energiebedrijf Eneco gaat de komende jaren 100 miljoen euro investeren in start-ups en richt daar een apart onderdeel Innovation & Ventures voor op.

Dat maakte Eneco woensdag bekend. Het past in een trend,  die we al eerder signaleerden, van steeds meer betrokkenheid van corporates en MKB bij start-up ontwikkeling t.b.v. de broodnodige innovatie in Nederland.

Eneco mikt op startende bedrijven die innovatieve producten en diensten ontwikkelen op het gebied van duurzame energie. Het energiebedrijf wil in deze start-ups geld steken en ze helpen bij het ontwikkelen van een verdienmodel en het op de markt brengen van hun producten.

Bij het onderdeel Innovation & Ventures gaan dertig mensen werken. Hans Valk, voorheen directeur consumenten bij het energiebedrijf, gaat er leiding aan geven.

Eneco maakte onlangs nog bekend dat het op het gebied van duurzame energie 400 miljoen euro aan geplande investeringen terugtrekt. Dit naar aanleiding van een dreigende opsplitsing van het bedrijf als gevolg van Nederlandse wetgeving.

Volgens een woordvoerder betreft dat vooral investeringen in windparken en warmtenetten. De investering van 100 miljoen in start-ups valt daar niet onder. Die moet vooral producten opleveren waar klanten thuis hun duurzame energievoorziening, bijvoorbeeld via zonnepanelen, maximaal kunnen benutten. “Daar blijven we in investeren.”

bron: NU.nl

Comments are closed.

CONTACT

Elektronicaweg 14
2628 XG DELFT
The Netherlands
+31 88.28.48.605


serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative