EBN congres met Internationale Sterren


Op de eerste dag was er ruimte voor allerlei Internationalisatie programma’s, ook voor onze samenwerking met Taiwan was flink ruimte ingebouwd, zij presenteerden het nieuwe accelerator programma voor Taiwanese high-potentials. Daarnaast was er aandacht voor ERAI-worldwide, een Frans network van international incubators dat wereldwijd een network heeft van 26 locaties om Franse bedrijven te helpen buitenlandse markten te veroveren. Verder presenteerden Israel, USA en Brazilië hun international programma’s, zowel voor eigen bedrijven als voor buitenlandse (zgn. softlanding).


Het meest inspirerende was wel het verhaal van Brendan O’Driscall van de startup Soundwave (soundwave.me) uit Dublin. Hij neemt ons mee naar de toelating tot het NDRC Launchpad Accelerator programma en hun reis van een maand met een camper van Houston naar L.A. op zoek naar partners en investeerders. Het lef en enthousiasme van de drie ondernemers en de hulp van het NRDC network heft gezorgd voor een succesvolle launch met Ierse en Amerikaanse investeerders en bekende partners als Google.


De tweede dag stond in het teken van Lef en Inspiratie. De blogrol van international sprekers was adembenemend. Tot mijn vreugde heb ik uitgebreid kennis kunnen maken met Sir Tim Smit de initiator van de Eden Project (http://en.wikipedia.org/wiki/Eden_Project). Ik wist niet dat hij geboren is in Scheveningen! Heel inspirerende man, echt een eco pionier die zich momenteel stevig inzet voor social ondernemerschap (social enterprise and innovation). Voor het gehele verslag (in het Engels) zie: http://taiwanglobalization.net/news/ebn-congress-newsletter-550-delegates-around-digital-social-cultural-innovation


Wil je er volgende keer ook bij zijn? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en/of die van EBN (ebn.be)


greetz, Pim de Bokx


 

Comments are closed.

CONTACT

Elektronicaweg 14
2628 XG DELFT
The Netherlands
+31 88.28.48.605


serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative