DIA ontvangt Koreaanse startups en scaleups

Sinds een jaar onderhoud DIA contacten met K-startup het ambitieuze global startup programma van de Zuid-Koreaanse overheid. Afgelopen week was een delegatie van 13 jonge bedrijven op bezoek in Nederland met als hoogtepunt een K-startup plein op The Next Web Conferentie in Amsterdam. Het door KOTRA en Born2Global georganiseerde plein gaf een indrukwekkend overzicht van de potentie van het startup ecosysteem van de Koreanen. Dat varieerde van een nieuw Nano materiaal tot een simpele en goedkope manier om internationale remittance betalingen te faciliteren.  

Het doel van de vraag aan DIA was om met de ondernemers te spreken en te onderzoeken of wij in het Nederlandse netwerk aanknopingspunten kunnen vinden voor hun expansie in Europa.

De voorzitter van DIA wil de volgende Koreaanse bedrijven noemen waarvoor wellicht Nederland ideaal is (volledige lijst op te vragen via info-at-dutchincubator.nl):

MOIN – Moin heeft een slimme manier bedacht om op een goedkope manier internationale betalingen te verrichten voor fees die 10% zijn van wat gewoon is in die markt door toepassing van blockchain en bitcoin systemen. Het heeft de Chinese, Russische en Oost-Aziatische markt reeds veroverd en zoekt nu partners in Europa die een Europese licentie hebben of die willen aanvragen.

Stratio – Stratio brengt de LinkSquare op de markt. Een handzame miniatuur spectrometer voor een prijs waardoor het ineens een consumentenproduct wordt. Zij hebben daarbij thuistoepassingen i.h.k.v. voedselveiligheid, controle van de echtheid van medicijnen, en later ook thuiszorg op het oog. Zij zoeken partners die in Europa exclusiviteit kunnen krijgen voor een bepaald toepassingsgebied. Ze zijn net een kickstarter campagne gestart!

Analogue plus – De voorzitter was op de motor naar Amsterdam gegaan, hoe toepasselijk om een oplossing te vinden voor goed geluid tijdens het rijden op een motor; Ahead is een apparaatje dat je aan je helm plakt en dat de helm gebruikt om geluid – in stereo – te verspreiden en gelijktijdig geluid van buiten te cancelen, briljant! Hun kickstarter campagne start op 31 mei, die houden we in de gaten! Zij zijn op zoek naar partners/distributeurs in Europa, dus als je interesse hebt bel/mail ons dan of neem direct contact op.

Comments are closed.

CONTACT

Elektronicaweg 14
2628 XG DELFT
The Netherlands
+31 88.28.48.605


serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative