Business Incubators in Taiwan

ITRI incubation


ITRI heeft al een behoorlijk track record met haar incubatieprogramma met huisvesting op twee locaties; de ITRI campus, zeg maar het hoofdkantoor waar ook restaurants en sportvoorzieningen zijn, en een locatie met een Nederlands tintje; het voormalige Philips Azië hoofdkantoor! Sinds de start heeft het al vele ‘projecten’ succesvol door het het programma geholpen, 13 hiervan zijn zelfs geholpen naar een beursgang. Het bijzondere is dat in het incubatieprogramma Startups, Joint-R&D projects en Service Development worden gecombineerd. Sinds 2005 is ITRI verbonden aan het NBIA softlanding programma en heeft sindsdien al 3 startups uit de V.S. geholpen. ITRI selecteert alleen high-tech startups die aansluiten bij de technologiedomeinen van ITRI zoals micro/nano-electronica en energy, behalve als het gaat om service ontwikkeling met Taiwanese industriële MKB bedrijven. ITRI heeft vele laboratoria, onderzoekers en engineers (6.000) die ingezet kunnen worden voor de starters en projecten in het incubatieprogramma, hoewel uit de reacties van Thomas Chang (Incubation Manager) blijkt dat het regelen van deze hulp meestal ingewikkeld is.


Website: http://www.itri.org.tw/eng/econtent/business/business05.aspx


Si-Soft Incubator


Si-Soft ligt midden op het Silicon Valley van Taiwan, in de buurt van bedrijven als TSMC, Foxconn (bekend van de iPhone productie) en HTC, en is gericht op software en internet gerelateerde bedrijven. Het gebouw is eigendom van het Hsinchu Science Park rond ITRI. Ik wordt rondgereden door Micheal Lin de deputy-manager van NCTU (National Chiao Tung University) die nog twee andere incubatieprogramma’s managen.


Website: http://iic.nctu.edu.tw/page1.aspx?no=112674


Chiaoyang University of Technology Incubator


De Chiaoyang University of Technology Incubator is gevestigd op het een science park zodat het dichtbij de electronica- en software-industrie in Taichung zit. Zo kan de universiteit zorgen voor toegang tot het bedrijfsleven voor studenten en starters en biedt de bedrijven vervolgonderwijs voor hun medewerkers. De incubator heeft vooral voormalige studenten als ondernemer, je zou deze universiteit kunnen vergelijken met onze universiteit van Twente, want om zich als private nieuwkomer te onderscheiden heeft het zich altijd als ondernemende technische universiteit gepositioneerd.


Nankang Biotech Incubator


Nankang Incubator (NBIC) is bezocht door Charlene Lambert, oprichter van het Taiwan Globalization Network en Nederlandse Foundation die het MKB in beide landen bijstaat, zij houden dan ook kantoor in beide landen. NBIC directeur Shang-Pwu Shia legt uit dat zij incubatieservices aanbieden aan individuen, startups en bedrijven tot 200 medewerkers. De toelatingseisen zijn vooral gerciht op de patenteerbaarheid van de biotechnologie of de waarde die in de biotechnologiesector kan worden toegevoegd door bijvoorbeeld services. Nankang Biotech heeft al ervaring met incubatie van 3 Amerikaanse één Canadese startup en één bedrijf uit Australië. Recentelijk heeft de Taiwanese overheid de blik gericht op ‘Invest in Europe’ en is in contact getreden met TGN (Taiwan Globalization Network) om toegang te krijgen tot de Europese markt. NBIC is ook lid van CBIA (het Taiwanese netwerk van incubators waar DIA mee samenwerkt) en NBIA (V.S.). Eén van de succes stories van NBIC is de startup Taiwan Liposome Company (TLC) die een methode heeft ontwikkeld om kanker medicatie en gentherapie doelgerichter toe te passen. TLC opende in 2010 haar Europese hoofdkantoor op het Leidse Bio Science Park.

Website: http://www.nbic.org.tw/Page_00.aspx?w_code=42

Comments are closed.

CONTACT

Elektronicaweg 14
2628 XG DELFT
The Netherlands
+31 88.28.48.605


serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative