Venture_Capital_Gids

Antea Participaties uit Den Haag is de winnaar van de Nederlandse Venture Capital Top 10

Antea Participaties uit Den Haag is de winnaar van de Nederlandse Venture Capital Top 10 van 2015. De Venture Capital Top 10 is onderdeel van de Venture Capital Gids van Venturemedia.nl. Antea is al voor de vijfde keer in de historie aanvoerder van deze ranglijst.

Venturemedia.nl feliciteert Antea Participaties en De Boeck van harte met het wederom behalen van de nummer-1 positie. Directeur Henny van der Pluijm van Venturemedia en samensteller van de gids, zegt: “Antea staat al jaren bekend om zijn uitstekende mix van materiekennis en ondernemerservaring, kan daarnaast bogen op solide continuïteit, maar valt vooral op door grote financiële transparantie. Vooral de informatie die Antea biedt over de resultaten van de fondsen die zij beheert, is uniek te noemen. Het is een frisse wind in de Nederlandse venture capital-wereld en gouden informatie voor zowel de participanten van Antea als voor de bedrijven die bij Antea een investering zoeken.”

Grotere transparantie in investeringswereld

Voor Van der Pluijm zou een grotere transparantie binnen de Nederlandse investeringswereld een hoge prioriteit moeten hebben, aangezien transparantie alle partijen in staat stelt om vooraf te weten met wie ze zaken doen. Zowel ondernemers, participanten, corporate finance-adviseurs als andere investeerders, moeten immers weten waar ze aan toe zijn voordat ze in zee gaan met een investeerder.

Van der Pluijm: “Die transparantie probeert Venturemedia.nl te vergroten met producten die onafhankelijke en diepgaande informatie verschaffen over de Nederlandse investeringswereld. Geen enkele commerciële of overheidspartij heeft invloed op de inhoud van publicaties als de Venture Capital Gids en Venture Capital Ranking, hoewel er regelmatig pogingen worden ondernomen. Een interessant gevolg van het bestaan van de ranking-methode die in beide publicaties wordt gehanteerd, is dat door de jaren heen steeds meer investeringsmaatschappijen grotere openheid zijn gaan verschaffen over hun rendementen. Dat is een gunstige ontwikkeling voor alle partijen die direct of indirect met venture capital te maken krijgen.”

TOP 10 Nederlandse Venture Capital fondsen 2015

Over de Venture Capital Top 10

De Top 10 maakt onderdeel uit van de Venture Capital Gids. De samenstelling komt tot stand middels een gewogen ranking-systeem dat door de samensteller op zo goed als de hele Nederlandse venture capital-wereld is toegepast. In totaal werden 250 investeerders geëvalueerd. Deze achtergrond van de ranking-methode wordt beschreven in het boek Venture Capital Ranking.

Comments are closed.

CONTACT

Elektronicaweg 14
2628 XG DELFT
The Netherlands
+31 88.28.48.605


serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative