TGN – Taiwan Globalization Network (Azië)

Sinds mei 2012 heeft DIA er een internationale partner bij, het Taiwan Globalization Network. TGN is een netwerk van 88 experts die helpen bij de ondersteuning van bedrijven bij hun internationale expansie. Met deze partnership wil DIA tegemoet komen aan de toenemende uitdaging voor bedrijven om veel sneller dan vroeger internationale kansen op te zoeken.

logo banner TGN 5

Waarom een partnership?

DIA is in 2011 overeengekomen aan een internationaal initiatief van de grote incubator netwerken in de wereld (EBN, NBIA en AABI) om het makkelijker te maken om te gaan internationaliseren voor startups en MKB bedrijven. Nationale organisaties van incubators gaan trusted partnerships aan met gespecialiseerde dienstverleners die ‘Born Global Startups’ en MKB ers professioneel begeleiden naar ontwikkeling van internationale partnerships en verovering van internationale markten. Deze partnerships bieden leden van deze nationale organisaties de mogelijkheid ‘internationalisatie’ aan te bieden aan incubatees en alumni die daar aan toe zijn. De Internationale Netwerken op hun beurt combineren de verschillende ‘softlanding’ programma’s in één netwerk gemanaged door EBN (www.ebnsoftlanding.org); een netwerk van business incubators die gespecialiseerd zijn in praktische ondersteuning van bedrijven die uit het buitenland komen om, vaak hun eerste, buitenlandse markt te veroveren óf gebruik te maken van kennis, technologie of productievoordelen in dat buitenland. Binnen deze internationale afspraken past het DIA om ’trusted partners’ op te zoeken die zorg kunnen dragen voor de ondersteuning van de internationalisatie behoefte van incubatees en alumni en deze ter beschikking te stellen aan business incubators in Nederland en Vlaanderen.

 Waarom TGN?

TGN – Taiwan Globalization Network – helpt bedrijven uit Europa naar Azie en andersom. TGN heeft kantoren in Taichung en Rotterdam. TGN is gespecialiseerd in kleine bedrijven (tot ca. 20 fte) die voor het eerst een internationale sprong wagen. TGN werkt samen met lokale partners, naast DIA zijn dat de Taiwanese Incubator Associatie CBIA en het Taiwanese agentschap voor het MKB; SMEA. In Europa werkt TGN samen met EBN – European Business Innovation and Incubation Network. TGN biedt het totale pakker van ondersteuning. Dat kan zij bieden omdat het over veel lokale partners beschikt. Of het nu gaat om een market survey, oprichten buitenlandse vestiging of partner search, zij heeft alles in huis om de internationale expansie succesvol te maken.

Samenwerking DIA en TGN

De samenwerking richt zich vooral op bewustwording en voorlichting. Via de incubator netwerken wordt informatie verspreid en jaarlijks worden voorlichtingsbeijeenkomsten georganiseerd.

11 juni 2012 – Samen met de Kamer van Koophandel Rotterdam en TAITRA organiseren we de ‘Taiwan Business Day 2012’. Deze dag ontvangen we ook een delegatie uit Taiwan waarin zowel mensen van het Ministerie van Economische Zaken als Incubator Managers als een aantal ondernemers deelnemen. De dag staat in het teken van kennismaken met de voordelen die Taiwan biedt aan Nederlandse bedrijven die in Azië aan de slag willen. info zie: http://handelsbevordering.nl/fileupload/Azie/downloads/Taiwan_Business_Day_11_june_2012.pdf

13-18 november 2012 – Samen met EBN organiseren we de Taiwan Study Tour. Incubators en Startups gaan op fact finding mission in Taiwan. Er is speciaal plaats in gebruimd in de Taiwanese Global Entrepreneurship Week voor zaken doen met Nederland. info/aanmelden: http://www.ebn.eu/EventDetail.aspx?id=224

Natuurlijk gaan we nog meer organiseren. Zo zijn er ondernmeer zaken besproken als het ontwikkelen van een ‘Globalization Readiness Scan’ en workshops die business incubators aan kunnen vragen om hun incubatees skills bij te brengen hoe zich voor te bereiden op een internationale sprong. Houdt u de DIA nieuwsbiref in de gaten, dan blijft op de hoogte van de kansen die deze samenwerking biedt.

Meer info: www.taiwanglobalization.net

Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.

CONTACT

Elektronicaweg 14
2628 XG DELFT
The Netherlands
+31 88.28.48.605


serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative