DIA is associated to EBN - European network of Business Incubators and Innovation Centres

EBN – European Business & Innovation Centre Network

De Dutch Incubation Association (DIA) heeft een overeenkomst gesloten met EBN (European Business & Innovation Centre Network) om de organisatie onder de aandacht te brengen van incubatie professionals in Nederland. Deze samenwerking is ter bevordering van de kennis en het uitwisselen van ervaringen op het gebied van incubatie binnen Nederland en Europa.

 

Wat houdt EBN in?
EBN werd in 1984 vanuit de Europese Commissie opgericht en door diverse private en publieke stakeholders ondersteund. Doel van het initiatief: het stimuleren van het ontstaan – en de groei van nieuwe innovatieve bedrijven en het stimuleren van regionale economieën door middel van de ontwikkeling en opstart van een instrument genoemd BIC: Business & Innovation Centre.

Bijna 30 jaar later is EBN een internationale non-profit organisatie, waar meer dan 200 Business & Innovation Centers(BIC), Innovation-based Incubators (IBIs), Innovation Centres, Entrepreneurship Centres, Business Accelerators  en diverse soortgelijke organisaties bij zijn aangesloten. Het netwerk van EBN bestaat uit gecertificeerde incubators (EU|BIC), en staat garant voor een hogere kwaliteit.

Voordelen lidmaatschap EBN·

  1. Deelname aan een netwerk met meer dan 200 leden in Europa en daarbuiten, welke toegang geeft tot internationale contacten, nieuwe ideeën, best practices en vele jaren van ervaring en deskundigheid.
  2. Met name de aandacht voor kwaliteit van de dienstverlening via accreditatie (EU|BIC label) is een onderscheidende kracht van EBN en haar leden. Via EBN krijgt u toegang tot deze kennis en ervaring.
  3. Hulp bij Europese projecten, mogelijkheden om bij bestaande projecten aan te sluiten, hulp bij het zoeken van partners, en bij de voorbereidingen van voorstellen.
  4. Vertegenwoordiging op nationaal & EU niveau.
  5. Marktgegevens en een jaarverslag, nuttig om het succes van andere BIC’s te monitoren en eigen cijfers mee te vergelijken.
  6. Deelname aan het jaarlijkse congres, wat een mogelijkheid biedt om in contact te komen met  experts in business incubation en innovatie, ervaringen uit te wisselen, informatie over nieuwe ontwikkelingen, en het belangrijkste, om te netwerken en om potentiële partners te ontmoeten!logo eubic quality label business incubation europe
  7. Deelname aan seminars ter bevordering van de kennis en expertise van BIC personeel.
  8. Op maat gemaakte technische ondersteuning.
  9. Web portal voor leden alleen toegankelijk.
  10. Nieuwsbrief met voorbeelden van andere leden en hun activiteiten.

Heeft u interesse in een lidmaatschap? Wij brengen u in contact met de juiste contactpersoon.

Huidige (2014) Nederlandse leden: BDF/Inqubator Leeuwarden, ESA Noordwijk, Startlife Wageningen, Brainport Eindhoven

Voor meer informatie, zie de website: www.ebn.eu

Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.

CONTACT

Elektronicaweg 14
2628 XG DELFT
The Netherlands
+31 88.28.48.605


serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative