Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tweedaagse Entrepreneurial Ecosystem Academy

25 augustus 2015 - 26 augustus 2015

450€

Entrepreneurial Ecosystem: Basis voor Duurzame Groei?

Ondernemerschap, vastgoed, financiers, arbeidsmarkt: vaak zijn het losse onderdelen in economisch beleid. In een ecosysteembenadering zijn die onderdelen juist op elkaar afgestemd. De ecosysteembenadering wint terrein maar roept ook vragen op. Die worden geadresseerd op 25-26 augustus 2015 tijdens de eerste Entrepreneurial Ecosystem Academy. De Academy vindt plaats in Utrecht, bij het Utrecht Center of Entrepreneurship.

Waarom?

Er is door regio’s en steden de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in campussen, opleidingen en in startups. Maar hoe kan duurzame welvaart in gemeenten en regio’s worden ontwikkeld? Universiteiten, hbo, mbo en ondernemers spelen een cruciale rol in de kenniseconomie van morgen, ingebed in een bredere context van financiers, intermediaire diensten, de netwerken die deze spelers verbinden en de randvoorwaarden die dit mogelijk maken. Deze bredere context wordt samengevat in de Entrepreneurial Ecosystem benadering waarin de elementen van een (stads)regio die cruciaal zijn voor het floreren van ondernemerschap en werkgelegenheid worden benoemd, inclusief hun interactie, en uiteindelijk ook de effecten hiervan op de vitaliteit van de (stads)regio. 

Entrepreneurial Ecosystem

Wat?

In de Entrepreneurial Ecosystem Academy komt een groot aantal vragen aan de orde. Hoe ontstaan Entrepreneurial Ecosystems en hoe houd je ze gezond? Hoe zorg je ervoor dat de ‘leaders’ van deze ecosystemen het voortouw nemen, en hoe kunnen de ‘feeders’ zorgen voor optimale randvoorwaarden en interactie? Het Utrecht Center for Entrepreneurship en Birch Consultants hebben samen een Entrepreneurial Ecosystem Academy ontwikkeld die antwoord geeft op deze vragen, vanuit zowel de wetenschap als de praktijk. In deze Academy worden colleges over de Entrepreneurial Ecosystem benadering gecombineerd met concrete vraagstukken en handvatten. Er worden diverse casussen uit binnen- en buitenland bediscussieerd, en deelnemers kunnen ook voor de eigen (stads)regio van de deelnemers analyses en handvatten mee naar huis nemen. De Entrepreneurial Ecosystem Academy richt zich op beleidsmakers en –uitvoerders van regio’s en gemeenten, en andere stakeholders van Entrepreneurial Ecosystems.

Voor wie?

De Entrepreneurial Ecosystem Academy is o.a. bedoeld voor (senior) beleidsadviseurs EZ, strategisch adviseurs van overheden en onderwijsinstellingen, programmamanagers van clusterorganisaties en incubators, managers van investeringsfondsen en kredietverleners.

Door wie?

Het Utrecht Center for Entrepreneurship van de Universiteit Utrecht samen met Birch Consultants verzorgt de Academy, met steun van de Economic Board Utrecht.

Meer informatie?

Erik Stam, via e.stam@uu.nl of via 030-2537894

Organisatiecomité: Monique Roso, Erik Stam, Jan Peter van den Toren  

Prijs: €450 (inclusief koffie/thee, lunches, diner, leermaterialen), €150 voor deelnemers onderzoeksconsortium.

Programma (voorlopig)

Dinsdag 25 augustus

9.00-9.30: Inloop, koffie/thee

9.30-10.30: Introductie

10.30-12.30: Entrepreneurial Ecosystems: Fundamentals

(Erik Stam – Universiteit Utrecht)

12.30-13.30: Lunch

13.30-14.30: Nationaal beleid voor ondernemerschap en lokale implicaties

(Pieter Waasdorp – Ministerie van Economische Zaken)

13.30-14.30: Casus 1: Cambridge (Erik Stam)

14.30-17.30: Casus 2 + Tour Utrecht (Monique Roso)

18.00-21.00: Discussie Utrechtse Casus + diner

Woensdag 26 augustus

09.30-12.00: Workshop “Evalueer je lokale Entrepreneurial Ecosystem: waar liggen kansen voor versterking?”

(Birch Consultants)

12.00-13.00: Interactieve lezing + panel

13.00-14.00: Lunch

14.00-17.00: Bijeenkomst met deelnemers aan het OnderzoeksconsortiumVerdienvermogen en veerkracht door krachtige Entrepreneurial Ecosystems” (op uitnodiging)

Locatie

Utrecht Center for Entrepreneurship
Utrecht University Nederland + Google Maps
Bekijk de site van Locatie
Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.

CONTACT

Elektronicaweg 14
2628 XG DELFT
The Netherlands
+31 88.28.48.605


serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative