Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

The Next Web conference 2015

17 april 2015 | 08:00 - 17:00

the-next-web-10-years

Het begon allemaal in het Barbizon Palace Hotel in Amsterdam: Op 7 juli 2006 vindt daar de allereerste editie van The Next Web plaats. Ruim 300 bezoekers wonen ‘s lands eerste echte techconferentie bij. Dit jaar zullen dat er ruim 3500 zijn, en vindt het event op 23 en 24 april a.s. alweer voor de 10e keer plaats, ditmaal op de Amsterdamse Westergasfabriek. Een jubileumeditie dus, die je als startup founder / tech blogger of journalist/ online ondernemer of expert niet mag missen. Twijfel je nog? Dan geven wij je 10 redenen waarom je nu die tickets moet bestellen.

1. Boris en Patrick leggen het zelf even uit

Heb je nog nooit van The Next Web gehoord? Dan leggen co-founders Boris Veldhuijzen van Zanten en Patrick de Laive zelf aan je uit hoe ze op het idee kwamen en waarom The Next Web de leukste techconference van Europa is:

2. Neelie Kroes

De grande dame van de Nederlandse en Europese politiek, Neelie Kroes, verzorgt op 22 april de openingskeynote van de jubileumeditie van The Next Web. Als ambassadeur van StartupDelta zal zij onder meer spreken over de wijze waarop startups op dit moment de wereld veranderen en hoe de overheid en het bedrijfsleven de weg vrij moeten maken voor deze nieuwe innovatiedrift.

neelie kroes

3. Nieuwe startups, nieuwe kansen

The Next Web is meer dan een event waar je door talloze industry leaders even helemaal bij wordt gepraat over de laatste techtrends. Naast de keynotes in de twee grote zalen is er namelijk twee dagen lang ook een startup track te volgen waar nieuwe bedrijfjes hun producten of diensten presenteren. Interessant voor investeerders en bloggers die op zoek zijn naar de eerstvolgende Uber of AirBnB. Maar ook voor de digitale strateeg die wil weten wat er speelt of jong talent wil scouten.

8680829832_0b1045e59f_h

8681236260_d5bd2414b9_h

4. Foooood

Kleffe broodjes met lauwe koffie? Niet bij The Next Web. Midden op het Westergastterrein staan diverse foodtrucks opgesteld waar je zelf je lunch kunt halen. Bij aankomst ontvang je direct een aantal lunchmunten waarmee je zelf kunt bepalen in welke keuken jij vandaag het meeste trek hebt. Of dat nou een breakfast taco of vette hap is.

Combineer je TNW liever met een wat formelere zakelijke lunchafspraak? Dan kun je ook terecht op het naastgelegen Westergasterras waar ze lekkere broodjes serveren. Na afloop van de conferentie hoef je trouwens ook geen honger te leiden, er worden op beide avonden diverse (sponsored) borrels en feestjes georganiseerd in het centrum van Amsterdam waar je kunt netwerken met andere TNW bezoekers of een hapje kunt eten in een van de vele restaurants in de buurt.

8683174550_045ea2a816_h

5. Je boekenlijst aanvullen

Dit jaar staan er opvallend veel bekende auteurs geprogrammeerd op The Next Web. Zo komt David Allen spreken (bekend van het efficienter-werken principe “Getting Things Done“), vertelt social media expert Mark Earls over zijn nieuwe boek Copy, Copy, Copy spreekt CES CEO Gary Shapiro (bekend van bestsellers zoals The Comeback en Ninja Innovation) en is ook techkritikaster Andrew Keen (The Cult of the Amateur en Digital Vertigo) weer van de partij. Neem je boeken dus mee voor een handtekening, of schaf ze aan in de boekwinkel op TNW.

8680002091_7ddeac4afb_h

6. Bereid je voor op de toekomst

Los van alle gezelligheid tijdens en rondom The Next Web draait het natuurlijk ook vooral om de inhoud. Aan het eind van de conferentie wil je, naast een hoop nieuwe contacten, natuurlijk ook wat pointers hebben opgedaan over waar het nu precies heen moet met je bedrijf of loopbaan. Ook daar hoef je je bij deze 10e editie geen zorgen over te maken.

Zo nemen Martin Gill (Forrester Research) en Deborah Magid (IMB Venture Capital Group) de belangrijkste innovatietrends met je door, en welke impact deze hebben op je business. Pieter van den Does (Adyen) en Jonathan Leblanc (PayPal) gaan beiden in op e-commerce en payment ontwikkelingen, en bespreken Brian Wong (Kiip) en Aaron Shapiro (Huge) the toekomst van advertising. Genoeg redenen om een kaartje te kunnen verantwoorden naar je baas dus, ook als je dat zelf bent.

7115479841_c0a6615bb0_h

7. Meet the celebs of the WWW

Veel van de sprekers (en aanwezigen) op The Next Web ken je tot nu toe alleen van Twitter. Maar op 23 en 24 april lopen ze gewoon in het wild rond op het Amsterdamse Westergasterrein. Zo trokken wij twee jaar geleden techblogger Robert Scoble aan zijn jas en mochten toen als een van de eersten zijn Google Glass even uitproberen. Daarnaast deed niemand minder dan Koning Willem Alexander in 2013 een rondje over het congresterrein om zich te laten informeren over alle aanwezige startups.

8679555605_a7a639057e_h

Dikke kans dat jij dit jaar een biertje doet met Werner Vogels (Amazon), Jitse Groen (Thuisbezorgd.nl), Brewster Kahle (Internet Archive), Sophie in ‘t Veld (Europees Parlement), Eric Brewer (Google), Mark Randall (Adobe), Coco Krumme (MIT) en Gabe Zichermann (Gamification.co), dus laat die kans niet liggen.

marjolijn-robert-scoble-2008

8. Free beer

Had ik al gezegd dat je de hele middag gratis bier kunt drinken buiten in het zonnetje op The Next Web? Need I say more?

8682032457_5115fe02ae_h

9. Dikke vette korting

Ok, we blijven Nederlanders natuurlijk. Gelukkig kun je op dit moment nog een week lang korting krijgen op je tickets. Voor twee dagen Next Web betaal je nu geen €750 maar slechts €590. Bestellen met korting kan via deze link.

6968953622_ce5ccd846e_h

10. Omdat het het leukste feestje van het jaar is

Eigenlijk is er maar één reden waarom ik er van alle 10 edities van The Next Web tot nu toe alleen de eerste heb gemist: Omdat het gewoon het allergezelligste feestje van het jaar is! Geloof je niet? Dan gauw even deze aftermovie kijken die we twee jaar geleden gemaakt hebben. Zie ik je over 2 weken?

 

Bron: numrush.nl

Auteur: Marjolijn Kamphuis

Foto’s: Julia de Boer

Gegevens

Datum:
17 april 2015
Tijd:
08:00 - 17:00
Evenement Tags:
, , , , ,
Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.

CONTACT

Elektronicaweg 14
2628 XG DELFT
The Netherlands
+31 88.28.48.605


serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative