12 November – Dutch Incubation Forum – Den Haag

Routes naar Succes voor Nederland incubatieland

Eventbrite - Dutch Incubation Forum
Op 12 november vind hét Nederlandse evenement voor managers en beleidsmakers over de ‘ruggengraat van ons ondernemende ecosysteem’ plaats.  Deze keer is het jaarlijkse DIA symposium bewust samen met Centres for Entrepreneurship (CfE) en Science Parken georganiseerd omdat dit jaar de meningsvorming over het gezamenlijke initiatief centraal staat: de oprichting van een organisatie waarin deze drie typen voorzieningen de krachten bundelen. Een organisatie die op nationale schaal bijdraagt aan een vernieuwend en ondernemend Nederland, die de ruggengraat vormt van een dynamische innovatie ecosysteem en die Nederlandse en buitenlandse ambitieuze pioniers effectief ondersteund en de weg wijst. Nederland is met 120.000 startende ondernemingen een écht Incubatieland, maar de kwaliteiten van ons ecosysteem en onze kennis exploitatie infrastructuur zijn niet algemeen bekend – daar moet verbetering in komen!

Jaarlijks organiseert DIA een symposium zodat collega’s elkaar kunnen ontmoeten en van elkaar kunnen leren. Dit jaar is de lat hoger gelegd door de discussie die op gang is gebracht door een groep managers van Incubators, CfE’s en Science Parks gericht op een versterking van de positie van de infrastructuur voor ambitieuze pioniers. Daarom ook een nieuwe naam voor het evenement ‘Dutch Incubation Forum’ waarbij ‘Incubation’ op de meest ruime manier mag worden geïnterpreteerd. Het programma voorziet in Inspiratie en Inzicht en is de perfecte gelegenheid om te netwerken.

OCHTEND

In het ochtendprogramma staan twee thema’s centraal, waarbij vaak de ‘waarom’ vraag gesteld zal worden . De eerste sprekers zullen u willen uitdagen en inspireren vanuit het perspectief van onze sociaal-maatschappelijke rol. Kunnen we bijdragen aan het versnellen van de noodzakelijke vernieuwing van onze economie en aan het oplossen van wereldwijde maatschappelijke problemen? De sprekers zullen allen vanuit hun eigen ervaring en ambitie een bijdrage leveren.

 • Norbert van den Hove van Ministerie van Economische Zaken
 • Bart Nieuwenhuis van incubator ServicesValley/Océ-Canon te Venlo
 • Unity Stoakes van Startup Health in New York
 • Erik Stam van Utrecht University School of Economics
 • Marcus Fernhout van MIT/Cambridge Innovation Centre NL
 • Marco ten Vaanholt van BootUP Ventures in Palo Alto
 • Aard Groen van NIKOS en VentureLab Accelerator in Twente
 • Owlin, start-up ondernemer die vertelt over zijn/haar route door het ecosysteem

MIDDAG

Na de lunch staat het programma in het teken van inzicht verwerven in ontwikkelingen op twee niveaus; dat van het ecosysteem en dat van de ondernemer. In de middag is het programma praktischer van aard en zal de vraagstelling vaker over het ‘hoe’ draaien. De vorm is die van werksessie of forumdiscussie die gericht zijn op een uitkomst aan het einde van de sessie.

 1. Hoe de rol van creatieve incubatoren verbeterd kan worden ten behoeve van een duurzaam regionaal ecosysteem.
 2. Hoe kunnen we stakeholders beter inzicht bieden in onze prestaties en kwaliteit?
 3. Hoe kunnen we bijdragen aan de internationale positionering van NL als hotbed voor ondernemers en investeerders?
 4. Hoe kunnen we ondernemers beter helpen hun ambitie te realiseren en de weg wijzen?

EINDSESSIE

Aan het einde van de middag zal de dagvoorzitter het integreren van de inspiratie en de verkregen inzichten faciliteren. Daarmee zal een basis gelegd zijn onder de verdere ontwikkeling van de sector die als stevige ruggengraat zal dienen van een florerend innovatie ecosysteem van wereldklasse. Deze eindsessie is natuurlijk niet het einde maar wordt gevolgd door een netwerkborrel en voor belangstellenden een avondprogramma (18:00 BorderSession Party).

ORGANISATIE

De organisatie is ter hand genomen door Pioneerz in samenwerking met de universiteiten van Delft en Leiden en internationaal technologiefestival Border Sessions die DIF14 ook als ‘official side event zal promoten’.

Dankzij inzet van partners en sponsoren kan de bijdrage die aan participanten wordt gevraagd beperkt blijven. Speciale dank gaat uit naar:

 • Universiteit Leiden die op haar Campus in Den Haag ruimte en faciliteiten beschikbaar heeft gesteld
 • Universiteit Delft die het Dutch Incubation Forum heeft gekozen om de uitkomsten van haar InCompass-onderzoek naar de rol van creatieven in het ecosysteem.
 • Océ / ServicesValley die door haar substantiële bijdrage als hoofdsponsor van Dutch Incubation Forum 2014 de organisatie mogelijk heeft gemaakt.
 • Kadans & Wiegerinck die door hun bijdrage de programmering mogelijk hebben gemaakt en op 28 oktober in Wageningen, samen met DIA, het symposium over het ‘Laboratorium als broedplaats voor onze Kenniseconomie’ organiseert.

PARKEREN in de Pleingarage – http://www.parkeerlijn.nl/parkeren/den-haag/pleingarage/

PROGRAMMA DIF14 gedetailleerd programma download

Official Side event van:

bordersessions transp
BorderSession tickets voor de volgende dag zijn met 40% korting verkijgbaar; vraagt u ons per email om een kortingscode

Comments are closed.

CONTACT

Elektronicaweg 14
2628 XG DELFT
The Netherlands
+31 88.28.48.605


serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative