Amborio Accelerator – Utrecht

Amborio

Amborio Business Seed Accelerator, de ambitiemotor

In Nieuwegein vind je Amborio, het seed accelerator initiatief van Michiel Wiersma,  Jaap Vermaire en Rowan Rozemond dat zich op een volledig commerciële manier richt op het succesvol maken van ambitieuze ondernemers die de studiebanken nog nauwelijks ontgroeid zijn.  De missie van de drie ondernemers is terug te vinden in de naam waarvoor ‘Ambitie’ en ‘Geboren worden’ zijn samengevoegd.

In een door een vastgoedeigenaar beschikbaar pand spreek ik met 2 van de drie eigenaren. Ze blijken net verhuisd te zijn vanuit Amersfoort om zo dichter bij hun doelgroep, studenten en pasafgestudeerden van hogescholen en universiteiten, te zitten. In Utrecht zijn er nog niet veel voorzieningen voor starters, dus Amborio is een mooie aanvulling op het aanbod.

Waarom zijn jullie een Accelerator begonnen?
We hebben zelf ervaring als ondernemer en hebben dus allemaal de ervaring met opstartproblemen. Het aanbod om daarbij te helpen is ver te zoeken. Bij de Kamers van Koophandel kun je terecht voor informatie, bij incubators voor coaching en faciliteiten, maar wat we echt misten is commerciële support die je sneller vaardig maakt op de markt. We hebben ook ervaring met ondernemerswedstrijden, dat help best om je verhaal goed te krijgen en je netwerk uit te bouwen, maar klanten vinden en een goed businessmodel ontwikkelen, daar wordt slecht in voorzien. In Amborio hebben we onze kennis, ervaring en gezamenlijke netwerken gebundeld.

Wat bieden jullie startende ondernemers?
We selecteren ondernemers die een grote drive hebben om te slagen en gecommitteerd zijn aan het succesvol maken van hun bedrijf. We zijn een Seed Accelerator zoals we dat hebben gezien bij NYC en TechStars in New York. Je wordt dus eerst toegelaten tot het Apprentice program van 2 maanden waarin je je product- en businessmodel ontwikkeling doet. Presteer je goed dan bieden we je toegang tot onze investeerders in het Amborio Opportune programma dat 6-12 maanden duurt. In deze fase helpen we je actief de markt te veroveren, van marketing tot sales. Daarna kom je in het Amborio Companies programma waar je je richt op het doorgroeien, bijvoorbeeld via franchising en internationaal uitbreiden van je bedrijf.

Hebben jullie een bepaalde technologie of markfocus?
Nee, niet echt, we richten ons vooral op ondernemers met een grote drive. Wel moet het productidee naar ons idee haalbaar zijn en realiseerbaar binnen de termijnen die we in ons programma bieden. Verder kunnen we met allerlei soorten bedrijven uit de voeten, van technologie tot dienstverlening en van transactietechnologie tot internationale stagebemiddelaar .

Wat willen jullie delen over jullie bedrijfsmodel?
We zijn natuurlijk puur een privaat initiatief, we moeten dan ook geld verdienen met het toevoegen van waarde aan de startups. Daarom participeren we in de bedrijven die we toelaten tot ons programma. In ruil voor die participatie helpen we ze op alle vlakken en brengen niks in rekening totdat ze Amborio Company zijn geworden en dus winst maken. Vanaf dat moment gaan zij bijdragen aan de dienstverlening voor de startups via contributie en vergoedingen voor dienstverlening & faciliteiten.

Meer info: www.amborio.com

Comments are closed.

CONTACT

Elektronicaweg 14
2628 XG DELFT
The Netherlands
+31 88.28.48.605


serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative