Zoetermeer opent Dutch Innovation Factory

Opening-DutchInnovationFactory-0021

Zoetermeer heeft de nationale primeur met een drietal hbo ict-opleidingen van De Haagse Hogeschool, een innovatiecentrum (incubator) en verschillende ict-bedrijven onder één dak in de Dutch Innovation Factory. Minister Henk Kamp van Economische Zaken verricht maandag 22 september samen met de Zoetermeerse burgemeester Charlie Aptroot en collegevoorzitter Leonard Geluk van De Haagse Hogeschool de officiële opening.

Het grote voordeel van het samenbrengen van ict-onderwijs en ict-onderzoek en ict-bedrijven in één gebouw is dat de partijen elkaar sneller kunnen vinden bij het uitwisselen van kennis en samenwerken aan innovaties. Daarnaast kunnen studenten makkelijker een stageplek of een baan vinden, gastcolleges zijn eenvoudiger te organiseren en studenten worden eerder verleid zelf een bedrijf te starten.

Tijdens de opening is er ook een innovatiemarkt. Studenten en ondernemers laten de bezoekers daar hun eerste innovaties zien die door een samenwerking in de Dutch Innovation Factory reeds zijn ontstaan. Een ander onderdeel van het programma is een lezing over een stimulerende omgeving als aanjager voor ambitieus en innovatief ondernemerschap.

Groei in aantal studenten

Voor de ict-opleidingen in Zoetermeer komt de nieuwe locatie precies op het goede moment. De opleidingen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden onder jongeren. Dit jaar is het aantal studenten opgelopen tot meer dan vijfhonderd. De komende jaren kunnen de opleidingen in de Dutch Innovation Factory uitgroeien tot zo’n achthonderd studenten. De zwaartepunten van de opleidingen en het onderzoek van De Haagse Hogeschool in Zoetermeer zijn cybersecurity, social innovation, onderwijsvernieuwing en 3d met serious gaming.

De Dutch Innovation Factory aan de Bleiswijkseweg 37 staat op loopafstand van het terrein van Siemens Nederland, waar ook onder andere Atos, Nokia en Teleplan zijn gevestigd. Dit gebied wordt getransformeerd tot het Dutch Innovation Park met allerlei innovatieve bedrijven op het gebied van ict. Het terrein is extra aantrekkelijk door de goede bereikbaarheid met de auto vanaf de A12 en in de toekomst met het openbaar vervoer door de komst van station Bleizo.
Bron: www.computable.nl – 18.09.2014

Bron www.dutchinnovationfactory.nl – 04.10.2014

Comments are closed.

CONTACT

Elektronicaweg 14
2628 XG DELFT
The Netherlands
+31 88.28.48.605


serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative