Welke KPI’s zijn belangrijk voor incubator managers? UBI index research deadline 24 april

Sinds drie jaar onderzoekt UBI Global de prestaties van universiteitsgerelateerde business incubators. Vorig jaar eindige YES!Delft als hoogst geplaatste Nederlandse incubator (zie artikel Emerce).

“YES!Delft is one of the best business incubators in the world. They add an exceptional amount of value for entrepreneurs in the program and have a great impact on the regional economy.” vertelde co-founder Dhruv Bhatli van UBI index. 

Ook dit jaar verzorgt UBI dit wereldwijde onderzoek met incubators (aan deelname zijn geen kosten verbonden). U moet uw wens om deel te nemen voor 24 april doorgeven via info@ubiindex.com  of  via http://ubi-global.com/apply/ . Dit jaar zijn twee categorieën toegevoegd, namelijk ‘Business Innovation Centre’ en ‘Business Accelerator’. We willen deelname bij onze leden van harte aanbevelen.TOP 5 KPI's Incubator Managers

 

Welke KPI’s zijn belangrijk voor incubator managers? 

UBI onderzoekt ook welke KPI’s de incubator managers het meest belangrijk vinden voor de ontwikkeling van hun programma; met een scope van 3 jaar zijn daar nu duidelijke uitspraken over te doen.

Volgens onderzoeker Lauro Carnicelli staat het creëren van arbeidsplaatsen met stip bovenaan, gevolgd door overlevingskans van de start-ups. Met 14-15% zijn de volgende drie KPI’s ‘geslaagde start-ups’, gemiddelde investering en aantal klanten dat financiering heeft ontvangen.

Met 38% van de stemmen is banengroei dus de belangrijkste factor. Deels heeft dit te maken met het feit dat makkelijk te meten is, maar het is ook duidelijk dat banen een belangrijke factor zijn om de maatschappelijke relevantie aan te tonen.

Overlevingskans en het aantal ‘graduated’ incubatees zijn de meest gebruikte gegevens om een indicatie af te geven over de kwaliteit van het incubatieprogramma.

Tenslotte wordt relevant gevonden in welke mate start-ups in staat worden gesteld om externe fondsen aan te trekken, de incubator moet immers ook waarde toevoegen aan de start-ups waardoor zij beter in staat zijn om het vertrouwen van financiers te winnen voor de volgende fase van hun ontwikkeling. Met een gemiddelde globale score van 38% van de start-ups die externe bronnen weten aan te spreken – is er nog ruimte voor verbetering.

 

Uw eigen rapport in ruil voor deelname aan het onderzoek

 

Comments are closed.

CONTACT

Elektronicaweg 14
2628 XG DELFT
The Netherlands
+31 88.28.48.605


serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative