Tweede incubator op campus TU Delft: YES!Delft2

De Delftse incubator YES!Delft is in de afgelopen tien jaar enorm gegroeid. Alleen vorig jaar al deden 18 nieuwe bedrijven hun intrede tot de succesvolle incubator voor startende bedrijven.

Het succes van YES!Delft was reden voor de TU Delft om de capaciteit verder uit te willen breiden. Dat gaat nu gebeuren met een nieuw pand van maar liefst 5500 m2, speciaal bedoeld om bedrijven verder door te laten groeien. Samen met de gemeente Delft, de Provincie Zuid Holland en de Europese Unie wordt deze tweede incubator op de campus gerealiseerd. “Dit past prachtig binnen de ambities die de universiteit heeft om ondernemerschap te bevorderen,” aldus Paul Althuis Directeur Valorisation Centre.

Het ontwerp en de bouw wordt gerealiseerd door contractpartij Cordeel Nederland BV in samenwerking met architectenbureau Cepezed. Het pand zal verrijzen op het TU Delft Science Park Technopolis en zal voorzien worden van laboratoria, kantoren en een beperkt aantal algemene  voorzieningen zoals pantry’s en vergaderruimten. Op de begane grond wordt de nieuwbouw gekoppeld aan het eerste YES!Delft pand. Uniek is dat naast kantoorruimte YES!Delft2 ook 1250 m2 aan laboratoriumruimte biedt, plus een ‘shared facility lab’ met laboratoriumvoorzieningen voor gemeenschappelijk gebruik. In de regio bestaat een grote behoefte aan laboratoriumruimte. Met dit aanbod hopen de betrokken partijen om ook industriële biotech startups goed te kunnen faciliteren.

Yesdelft

 

In het jaar dat YES!Delft haar tienjarig jubileum viert is dit een kroon op het succes van de incubator. In het afgelopen decennium versnelden meer dan 150 technologische bedrijven hun groei onder het dak van YES!Delft. Met resultaat, zo blijkt uit het jaarlijks onderzoek van YES!Delft onder 70 bedrijven in het programma. In totaal werd €110+ miljoen opgehaald aan financiering.

Dat werd mede gerealiseerd met een uitgebreid netwerk, events en verschillende programma’s om startups en R&D teams te trainen in hun ‘ondernemers-skills.’ Een voorbeeld is het YES!Delft  Launchlab, waarin in drie maanden een gevalideerd business model wordt gemaakt van een goed idee.

Naar verwachting kunnen de eerste bedrijven al voor de zomer van 2016 het nieuwe pand betrekken.

Bron: Tu Delft

Comments are closed.

CONTACT

Elektronicaweg 14
2628 XG DELFT
The Netherlands
+31 88.28.48.605


serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative