StartupAmsterdam lanceert Amsterdam Capital Week

Van 23 tot 27 september 2015 staat Amsterdam in het teken van startups en groeikapitaal. Een week waar investeerders en startups elkaar ontmoeten, van elkaar leren en Venture Capital kantoren hun deuren openen. Meer dan 20 events op diverse locaties in de stad zijn erop gericht kapitaal aan startups te verbinden. Investeringen en langdurige partnerships, dat is waar het om draait tijdens de Amsterdam Capital Week.

Het programma

Verschillende partijen werken samen om Amsterdam een week lang de Capital of startup capital  te maken. Er is een divers programma samengesteld met evenementen als:

  • Capital On Stage: 20 Internationale VC’s presenteren zichzelf aan geselecteerde Europese startups
  • Get In the Ring: Pitch-training en coaching startups
  • Capital on Tour XXL: Startups bezoeken VC’s per fiets in de stad
  • Crowdfest: een nieuw tweedaags live crowdfundingfestival
  • Uprise festival: met o.a. een programma dat zich richt op startup financiering

Venture Capitalists (VC’s) zoals Prime Ventures, INKEF Capital en SanomaVentures, maar ook internationale VC’s doen mee. Naast Venture Capital komen ook andere financieringsvormen zoals Angel Investing,  Private Equity en Crowdfunding deze week aan bod. Sake Bosch, oprichter en managing partner van Prime Ventures, zegt hierover: “Amsterdam heeft een grote aantrekkingskracht op startende bedrijven en Amsterdam Capital Week is een uitgelezen kans voor investeerders, zoals Prime Ventures, om de meeste kansrijke startups in Europa te leren kennen op een efficiënte manier.”

Amsterdam in de top 3 startup-steden Europa

Amsterdam Capital Week is onderdeel van het actieprogramma StartupAmsterdam. Bedrijfsleven, kennisinstellingen en de gemeente werken hierin samen om het startup ecosysteem van Amsterdam en de regio te versterken. De Capital Week draagt direct bij aan enkele doelen van het programma: de internationale positionering en zichtbaarheid van Amsterdam en het aantrekken van kapitaal voor snelle groeiers. Kajsa Ollongren, wethouder Economie: “We laten iedereen zien dat Amsterdam als startup stad een bijzondere plek inneemt in Europa. De stad barst van de creativiteit en ondernemerschap. Slimme startups en innovatieve investeerders kunnen daarvan profiteren. De Amsterdam Capital Week is een goed voorbeeld van een nieuwe, intensieve samenwerking tussen al die verschillende partijen. Dat versterkt de aantrekkingskracht van Amsterdam op internationaal talent en kapitaal.

Investeerders en startups: doe mee!

Samen met de Amsterdam Economic Board en Professional Rebel organiseert StartupAmsterdam deze week om zo partijen aan elkaar te verbinden. We roepen onze partners, start-ups en investeerders op om mee te doen met de Amsterdam Capital Week. Voor meer informatie over de verschillende events, vragen over partnerships en sponsoring:  www.amsterdamcapitalweek.com of volg ons op Twitter: @CapitalWeekAms

Comments are closed.

CONTACT

Elektronicaweg 14
2628 XG DELFT
The Netherlands
+31 88.28.48.605


serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative