Rockstart lanceert e-zorg accelerator in Nijmegen

In Nijmegen is vandaag een nieuwe broedplaats gelanceerd, waarin bedrijven kunnen meedoen die oplossingen bedenken voor het verbeteren van gezondheid en zorg. “Nederland is de perfecte plek voor deze accelerator.”

Het acceleratorprogramma, dat zes maanden zal duren, gaat in september van start in de Novio Tech Campus in Nijmegen. Het richt zich op startups die nieuwe oplossingen ontwikkelen voor preventieve zorg, ‘connected patients’, communicatieplatformen en hulpmiddelen voor de gezondheidszorg. Deelnemende ondernemers krijgen een investering van 20.000 euro, kantoorruimte, begeleiding van experts, een podium op evenementen en intensieve ondersteuning. Daarvoor geven ze 8 procent aandeel in hun startup weg. Startups uit de hele wereld kunnen zich inschrijven; er worden er tien geselecteerd.

Nederland is de perfecte plek voor een dergelijke broedplaats, stelt programmadirecteur Maarten den Braber. “Nederland is een goede launchpad voor de rest van de wereld. Nederlanders hebben het vaak niet zo door, maar we hebben hier een goed geïntegreerd zorgsysteem. In andere landen is weinig communicatie tussen ziekenhuizen en huisartsen bijvoorbeeld, er is geen partij die de verschillende organisaties en afdelingen bij elkaar brengt. Nederland heeft dat wel goed voor elkaar, de lijnen zijn veel korter”, legt hij uit.

ZIE OOK: Hebben Nederlandse startups hulp nodig?

Voor startups is het daarom gunstig om in Nederland een zorgconcept te ontwikkelen. “Je kunt hier in de praktijk testen wat werkt, en daarna in andere landen uitrollen. Wij helpen de startups om hun product of dienst in handen van eindgebruikers te krijgen, bijvoorbeeld patiënten, zorginstelingen en ziekenhuizen.” Onder andere het Radboud UMC en de ArboUnie werken mee; bedrijven krijgen daardoor de mogelijkheid om een concept te testen met tientallen of honderden mensen.

Het Amsterdamse Rockstart heeft al zes andere incubators, waarvan er vier gericht zijn op internetconcepten en mobiele applicaties, en twee op nieuwe energievoorziening. 58 jonge bedrijven zijn sinds de start in 2012 geholpen om sneller de markt op te gaan.

meer info: Rockstart Digital Health

bron: RTL Z

Comments are closed.

CONTACT

Elektronicaweg 14
2628 XG DELFT
The Netherlands
+31 88.28.48.605


serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative