Qredits en de HU tekenen langjarige samenwerkingsovereenkomst

Op 9 november hebben Elwin Groenevelt (algemeen directeur Qredits) en Lex van Teeffelen (lector Financieel & Economische Financiering van de Hogeschool Utrecht) een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Effecten van Microfinanciering in Nederland

De samenwerking omvat een langjarige studie waarbij diverse effecten van Microfinanciering in Nederland worden onderzocht. De HU zet onderzoeker en beoogd promovendus Alija Ibrahimovics in én Qredits levert een schat aan data én additionele financiering voor het onderzoek. “Qredits wil de economische en maatschappelijke effecten van haar dienstverlening aan ondernemers in Nederland meten. We zochten hiervoor een partner en de HU heeft al ruime ervaring met onderzoek naar ondernemerschap, financieringen en de impact van microfinancieringen”, aldus Elwin Groenevelt.

Blij met deze kans

Qredits Microfinanciering Nederland is in 2009 gestart en heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot de grootste alternatieve kredietverstrekker van Nederland met bijna 7.000 verstrekte kredieten aan ondernemers. De organisatie heeft 55 medewerkers in dienst en werkt daarnaast met ruim 625 vrijwilligers die de coachingprogramma’s verzorgen. Qredits wil in 2019, bij haar 10 jarig jubileum, de belangrijkste onderzoeksresultaten wereldkundig maken. Onderzoeker Alija Ibrahimovic gaat meteen deze maand aan de slag. “Ik kon uit meerdere thema’s kiezen voor mijn promotieonderzoek, maar deze lag toch het dichts bij mijn hart. Ik ben erg blij met deze kans.”

Qredits kiest voor de HU

Lector Lex van Teeffelen: “De HU en Qredits zetten zich beiden in om ondernemerschap in Nederland te stimuleren. Als je die drive deelt, dan spreek je al snel dezelfde taal. Ik ben er trots op dat Qredits voor de HU gekozen heeft. Wij waren zeker niet de enige partij waaruit Qredits kon kiezen.”

 

Comments are closed.

CONTACT

Elektronicaweg 14
2628 XG DELFT
The Netherlands
+31 88.28.48.605


serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative