Prins Constantijn

Prins Constantijn volgt Kroes op bij Startup Delta

Prins Constantijn volgt vanaf 1 juli Neelie Kroes op als start-up-ambassadeur in Nederland. Dat is bekendgemaakt tijdens Startup Fest Europe, een tech-conferentie die deze week door heel het land wordt georganiseerd. Vandaag vindt de aftrap plaats in Amsterdam.

Constantijn gaat anderhalf jaar aan de slag voor het project, dat verder gaat onder de naam StartupDelta2020. “Nederland heeft een goudvis binnengehaald en dan gaan jullie vragen of het wel kan”, zei Kroes tegen de aanwezige journalisten op de vraag of de opvolging wel een logische keuze was.

“Ik moet doorzetten wat Neelie is gestart”, zei prins Constantijn. “We gaan de ingeslagen weg verder vormgeven. Het is belangrijk dat er nieuwe bedrijven komen. We kunnen niet teren op bedrijven die honderd jaar geleden zijn opgericht.”

4,5 jaar door

Het project krijgt geld om nog 4,5 jaar door te gaan. Het is de bedoeling dat de verschillen regio’s waar innovatie in Nederland plaatsvindt intensiever gaan samenwerken. De hoop is dat er hierdoor meer wordt geïnnoveerd en dat er zich meer buitenlandse start-ups in Nederland zullen vestigen.

Minister Kamp, die bij de aankondiging in Amsterdam aanwezig was, zei er naar uit te zien met de prins samen te werken. “Hij is nauw betrokken bij start-ups, goed bekend met de regio en het Europese start-up-ecosysteem.”

Constantijn is op dit moment al betrokken bij StartupDelta in de rol van vice-voorzitter. Daarnaast is hij speciaal adviseur van de vicevoorzitter van de Europese Commissie, Andrus Ansip. Die is binnen de commissie verantwoordelijk voor eenwording van de digitale Europese markt.

bron: NOS.nl

 

LEES OOK DE KAMERBRIEF van Minister Kamp over StartupDelta2020

Comments are closed.

CONTACT

Elektronicaweg 14
2628 XG DELFT
The Netherlands
+31 88.28.48.605


serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative