Philips

Philips Foundation gaat met Ashoka sociale ondernemers helpen met opschalen

De Philips Foundation gaat met het wereldwijde verbond Ashoka 12 sociale ondernemers helpen bij het opschalen van hun innovaties. Deze samenwerking mondt uit in een 3-daagse conferentie in oktober in Eindhoven. Dat heeft Philips dinsdag bekendgemaakt.

Deze sociale ondernemers moeten worden bijgestaan in hun poging om bestendige en duurzame gemeenschappen op te bouwen. Ze maken deel uit van een ‘accelerator’-programma dat 6 maanden zal duren.

Problemen
Ashoka is het grootste verbond van toonaangevende sociale ondernemers die revolutionaire oplossingen hebben ontwikkeld voor de meest urgente sociale, economische en milieugerelateerde problemen van de wereld.

De samenwerking tussen de Philips Foundation en Ashoka werkt toe naar een 3-daagse conferentie van dinsdag 18 tot en met donderdag 20 oktober in Eindhoven. De ondernemers zullen daar hun strategieën presenteren onder begeleiding van individuele mentoren van Philips en andere vakexperts.

Uitdagingen
“In een tijd waarin veel humanitaire organisaties te maken hebben met ongeëvenaarde uitdagingen, heeft het bedrijfsleven naar onze mening de verantwoordelijkheid om een rol te spelen bij het vinden van oplossingen voor deze problemen”, stelt voorzitter Ronald de Jong van de Philips Foundation.

Kwetsbaren
De Philips Foundation is in 2014 opgericht met als doel innovatieve kennis, technologie en mensen van Philips in te zetten om het leven van kwetsbare bevolkingsgroepen te verbeteren; met name van moeders en kinderen die het meeste te lijden hebben bij elke ramp of crisissituatie.

bron: Eindhovens Dagblad

Comments are closed.

CONTACT

Elektronicaweg 14
2628 XG DELFT
The Netherlands
+31 88.28.48.605


serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative