Nieuwe Incubator

Het nieuwe centrum moet een ontmoetingsplaats worden voor wetenschap, overheid en bedrijfsleven. De opening werd dan ook toepasselijk genoeg verricht door vier vertegenwoordigers van deze verschillende partijen. Naast burgemeester Job Cohen, waren dat Rene Smit (Collegevoorzitter VU), Rein Willems, president-directeur Shell Nederland, en Rob Post, voorzitter stadsdeel Amsterdam-Noord.

VU-collegevoorzitter Rene Smit is tevens voorzitter van de Raad van Toezicht van de stichting achter het nieuwe centrum. Het ziet New Energy Docks als de eerste steen voor een duurzame samenwerking tussen wetenschap, bedrijfsleven en de stad Amsterdam. “Wij zijn erg ambitieus met New Energy Docks. Dat kan ook niet anders, want duurzaamheid is het issue van deze tijd. Het gaat niet meer om gedragsverandering. Het gaat om vernieuwing. In dit centrum willen we de ondernemers en wetenschappers bij elkaar brengen die daar oplossing voor kunnen leveren.”

New Energy Docks is gevestigd op de noordelijke IJ-oever, een gebied dat nadrukkelijk in de lift zit. Met Shell als technologisch zwaartepunt voor nieuwe energietechnieken en processen kan dit gebied zich ontwikkelen tot een ‘hotspot’ voor bedrijven en kleinschalige- of proefproductielijnen.

http://www.newenergydocks.nl/

Comments are closed.

CONTACT

Elektronicaweg 14
2628 XG DELFT
The Netherlands
+31 88.28.48.605


serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative