Lancering pilot TEKDELTA 21 april a.s.

Donderdag 21 april 2016 lanceren Neelie Kroes (‘StartupDelta) en Paul de Krom (CEO TNO) bij YesDelft! de pilot van TekDelta. Feestelijke opening a.s. donderdag TekDeltatijdens de Open Dag van YesDelft! Komt allen! En anders bent u later die dag welkom in het Venture Café in Rotterdam.

WAT IS TEKDELTA?
Onder de vlag van TekDelta werken toonaangevende kennisinstellingen, universiteiten, corporates en startup-accelerators nauw samen om kansrijke high tech startups sneller en gemakkelijker toegang te bieden tot beschermde technologieën, laboratoria, faciliteiten en netwerken. TekDelta start met een pilot, om te leren op welke wijze de samenwerking van startups met TekDelta partners het beste kan worden vormgegeven. TekDelta is een initiatief van TNO en StartupDelta.

WAAROM TEKDELTA?
Juist scale-ups geven een enorme impuls aan innovatie en economische groei. Het aantal scale-ups in Nederland is echter beperkt! We staan voor de uitdaging om de vele startup-initiatieven in Nederland door te ontwikkelen tot scale-up’s. Voor ICT- en andere high-tech start-ups zijn toegang tot robuuste en schaalbare technologie een belangrijke succesfactor! In de praktijk blijken start-ups onvoldoende aangesloten op het Nederlandse high-tech R&D-ecosysteem. Labruimte staat leeg, IP ligt op de plank en kennis en ervaring worden onvoldoende benut. Daarnaast willen bedrijven en kennisinstellingen graag kennismaken en samenwerken met startups en open innoveren. Dit omdat er een grote meerwaarde zit in de cross-overs tussen de TekDelta partners en de startup’s.

WAT IS HET DOEL VAN TEKDELTA?

  • Verhogen van het aantal Nederlandse scale-ups
  • Versnellen van valorisatie Nederlands R&D output

Streven is om het TekDelta programma meerjarig in te zetten om de maatschappelijke- en economische benutting van Nederlandse R&D output te versnellen en te vergroten.

WAT MAAKT TEKDELTA UNIEK?
Startup accelerators programma’s zijn er veel. Enkele zeer gerenommeerde zijn Rockstart en Yes!Delft. De focus in deze programma’s ligt vooral op business ondersteuning (zoals teambuilding, juridische support, het aantrekken van venture capital, etc.). TekDelta richt zich juist op de technologische ondersteuning.
Accelerators als Rockstart en Yes!Delft werken graag in TekDelta-verband samen met R&D partijen om hun high tech startups sneller, gemakkelijker en tegen laagdrempelige voorwaarden toegang te kunnen bieden tot beschermde technologieën, laboratoria, faciliteiten en netwerken.

WAAR ONTMOET JE TEKDELTA DE KOMENDE MAANDEN (onder voorbehoud)

Lancering Yes!Delft                      21 april

Workshop Venture Café               21 april
Mini-symposium LabForRent    12 mei zie: http://www.labforrent.nl/
hacking health                              20-22 mei
Launchpad A’dam                        23-25 mei
Startup Fest                                 24-28 mei
Techilicious diner YesDelft!          25 mei
Our Future Health                        26 mei
Startup Fest smart city R’dam      26 mei
Talx, IOT breakout                       najaar 2016

Comments are closed.

CONTACT

Elektronicaweg 14
2628 XG DELFT
The Netherlands
+31 88.28.48.605


serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative