Guimarães de bakermat van Portugese cultuur – locatie van EBN congress 2016

Guimarães, de geboortestad van Afonso Henriques, de eerste koning van Portugal, wordt beschouwd als de wieg van Portugal.

Het historisch centrum van Guimarães is nauw verbonden met het ontstaan en de identiteit van Portugal. Het deel binnen de stadsmuren werd door Unesco erkend als werelderfgoed om de originaliteit en authenticiteit waarmee het werd gerestaureerd. De stad bezit vandaag de dag een harmonieus en goed bewaard cultureel erfgoed met sierlijke smeedijzeren balkons, granieten afdakjes, herenhuizen, bogen die smalle straatjes verbinden, door de jaren uitgesleten straatstenen, torens en kloosters. U waant zich soms even in de middeleeuwen, toen de adel er prachtige woonhuizen liet bouwen zoals het Casa Mota Prego, het Palácio de Vila Flor, Palácio do Toural en zovele andere die aan Guimarães een unieke uitstraling geven. Zeer terecht dat Guimarães in 2012 culturele hoofdstad van Europa was.

Locatie EBN Congress 28 – 30 september 2016 ‘Design for Innovation’

EBN congress 2016 Portugal

De keuze voor een locatie van een volgend EBN congress verloopt altijd via een open bidding proces, elk jaar blijkt weer dat een rijk cultureel aanbod naast een goede event locatie en lokale supporters, een belangrijk gegeven is voor de incubator managers / EBN leden die hierbij een stem kunnen uitbrengen. Guimarães is overigens goed bereikbaar via het internationale vliegveld van Porto, de rit met de bus duurt slechts 50 minuten (meer hier).

Meer informatie en boekingen: EBNcongress.eu

 

Comments are closed.

CONTACT

Elektronicaweg 14
2628 XG DELFT
The Netherlands
+31 88.28.48.605


serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative