Funding 3.0 en Blockchain incubator bieden nieuwe inzichten

Op donderdag 23 juni 2016 vond het Dutch Incubation Forum (#DIF16) plaats, het congres dat jaarlijks door DIA wordt georganiseerd voor professionals die werken bij startup support programma’s als business incubators en accelerators. Dit jaar vond het congres plaats in het congress centre van Amsterdam Science Park en werd het i.s.m. CrowdfundingHub en ACE Venture Lab georganiseerd. Dit is deel 3 van een reeks artikelen over het congres.

Eerste deel middagprogramma

Na een prettige lunch, die deels buiten genuttigd kon worden, kon het middagprogramma van start gaan. Het middagprogramma was tijd ingeruimd voor verdieping via 2 parallelle streams van 2 workshops van 1,5 uur.

Crowdfunding – Funding 3.0

Als eerste was Ronald Kleverlaan (CrowdfundingHub) aan de beurt met een workshop over de ontwikkeling van crowdfunding en andere vormen van alternatieve financiering met de titel ‘Van 2 naar 10 vormen van financiering voor startups!’. Ronald ging daarbij in op de nieuwe mogelijkheden én hoe je je kansen op financieren nu kan vergroten door een slimme combinatie van financiële instrumenten. Ten behoeve van het professionele publiek ging Ronald ook uitgebreid in op hoe je de nieuwe financiële instrumenten goed kan inzetten in als onderdeel van je startup support en zelf onderdeel kan maken van je business model.

Van 2 naar 10 vormen van financiering voor startups – CrowdfundingHub.eu from DIA – Dutch Incubation Association

 

Blockchain incubator

Jamie Burke en Aron van Ammers gaven leiding aan de workshop over de kansen die Blockchaintechnologie voor startups en incubators bieden enerzijds en uitleg over het ontwikkelproces van hun incubatieprogramma anderzijds in hun workshop met de pakkende titel ‘Blockchain Ventures as a Service’. De titel verklapte al iets van hun business model, naast dat zij als co-founder deelnemen in een venture en de Blockchain technologie inbrengen, is er ook altijd spraken van een opdrachtgever en een investeerder. Je zou de incubator Outlier Ventures wellicht beter een exclusieve ‘venture co-development boutique’ kunnen noemen, zeker omdat zij zich beperken tot 3 ventures per jaar. Hoewel een flink deel van de tijd tijdens deze workshop opging aan een discussie over Blockchain, was er veel waardering voor deze unieke (én private) incubatieformule. Zie hier hun presentaties: Outlier Incubation, Startup Scoring & Blockchain Investment opportunity

 

Comments are closed.

CONTACT

Elektronicaweg 14
2628 XG DELFT
The Netherlands
+31 88.28.48.605


serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative