Entrepreneurship: waar, wie en wat?

46 Feiten die elke Entrepreneur moet kennen

Bron: Entrepreneurs infographic met dank aan dr-discount voor de illustraties. August 2016


Ondernemen is hot, dat laten de statistieken in bijgaande infographic wel zien. Steeds minder mensen kunnen of willen een vaste baan krijgen en kiezen in plaats daarvan voor een bestaan als entrepreneur. Inmiddels heeft ongeveer een op de achttien mensen een eigen bedrijfje. Als je denkt dat ondernemerschap vooral in ontwikkelde landen voorkomt, dan heb je het mis: per hoofd van de bevolking vind je de meeste ondernemers in Uganda, Thailand, Brazilië, Kameroen en Vietnam. Vaak is er in die landen namelijk geen andere manier om geld te verdienen dan om zelf iets op te starten.

 

In risicomijdende culturen zoals de onze zijn vaak minder mensen geneigd om ondernemer te worden. Aan de andere kant behoren landen met een risicomijdende cultuur, ironisch genoeg, tot de grootste economieën ter wereld. In de Verenigde Staten, China en Japan zijn er bijvoorbeeld relatief weinig ondernemers, ondanks dat mensen in die landen wel zeggen dat ondernemerschap een belangrijk concept is.

 

Veruit de meeste ondernemers hebben een universitaire achtergrond en een bachelor-diploma op zak, maar ondernemerschap is desondanks geen vetpot. Werkweken zijn gemiddeld de helft langer dan voor mensen in loondienst, terwijl het salaris flink lager is. Maar waarom kiezen mensen dan toch voor het starten van een eigen onderneming?

Leg de vraag voor aan tien ondernemers en je zult waarschijnlijk vaak dezelfde antwoorden krijgen. Entrepreneurs hechten veel waarde aan de flexibiliteit van het ‘eigen baas zijn’ en het kunnen kiezen van hun eigen collega’s. Daarnaast willen ze graag zo veel mogelijk controle over het maken van beslissingen kunnen hebben. Maar uiteindelijk gaat het vaak om één ding: ondernemers willen graag hun stempel op de wereld drukken. En als daarmee veel geld verdiend kan worden, is dat natuurlijk helemaal mooi.

 

De meeste ondernemers schoppen het echter niet zo ver en gaan vrij snel na de oprichting failliet. De markt zit niet op hun producten te wachten, er is te veel concurrentie of er is simpelweg geen geld meer. Dit verklaart dan ook waarom ondernemers vaak met eigen geld moeten beginnen. Ondanks dat zij zelf namelijk wel overtuigd zijn van hun businessplan, zijn er maar weinig externe financiers die in hun idee willen of durven investeren.

Heb je zelf een idee en ben je ervan overtuigd dat dit een succes kan worden, maar weet je nog niet waar je je bedrijf op wil richten? Bekijk de infographic van Dr Discount en kom te weten welke landen het meest ondernemer-vriendelijk zijn!

 

Bron: Entrepreneurs infographic met dank aan dr-discount voor de illustraties. Augustus 2016.

Comments are closed.

CONTACT

Elektronicaweg 14
2628 XG DELFT
The Netherlands
+31 88.28.48.605


serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative