De ware incubator?

AMSTERDAM (Sprout) – Broedplaatsen voor startups zijn immens populair. Talloze nieuwe initiatieven hanteren de term incubator – niet altijd terecht. “En ze krijgen er nog subsidie voor ook.”

Baby

Nederland telt momenteel ruwweg twintig business incubators, als je de definitie van de Dutch Incubator Association (DIA) aanhoudt: een gebouw waarin faciliteiten en tailormade ondersteuning voor startups worden aangeboden.

Pim de Bokx, voorzitter van DIA en eigenaar van private incubator BViT Innovatienetwerk, ergert zich aan ‘nep-incubators’ die de afgelopen tijd als paddestoelen uit de grond schieten. “Omdat het nu hip is, zijn meer organisaties zich incubator gaan noemen. Maar het zijn meestal partijen die geen faciliteiten bieden of alleen zijn bedoeld voor werknemers van een bepaald bedrijf.”

 

Edgar Neo vult hem aan: “Menig reïntegratiebureau heeft ook ineens een incubator, en krijgt daar vaak nog subsidie voor ook. Dat is een soort microfinanciering om mensen aan zelfstandig werk te helpen. Maar een incubator is geen sociaal plan, het gaat om het ontwikkelen van nieuwe bedrijven.”

 

Prijsgevoelig

lees verder: >>>>>>>>>>>>>>

Comments are closed.

CONTACT

Elektronicaweg 14
2628 XG DELFT
The Netherlands
+31 88.28.48.605


serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative