Amsterdam stijgt op investeringslijst FT

Het is alleen Amsterdam en Noord-Holland gelukt een hogere plek te bemachtigen op de lijst van de Financial Times van steden en regio’s met het beste investeringsklimaat. Dit blijkt uit de maandag gepubliceerde Foreign Direct Investment Index 2016/’17 van de Britse zakenkrant. Deze ranglijst wordt tweejaarlijks gepubliceerd.

In de algemene top 25 van beste steden eindigt Amsterdam op de zeven plek, twee plaatsen hoger dan op de vorige lijst. Eindhoven zakt flink, van de derde naar de zestiende plek. Rotterdam (14) en Utrecht (18) zijn uit deze lijst verdwenen.Top 25 European Cities of the Future

Duitse steden

Onveranderd op de eerste plek prijkt Londen, gevolgd door Parijs. De Franse hoofdstad eindigde in de voorgaande versie van de FDI-ranglijst op de zestiende plaats. Op de lijst staan zes Duitse steden, met Frankfurt en München op de vierde en vijfde plek.

Op de algemene ranglijst van beste regio’s om te investeren stijgt Noord-Holland Noord tien plaatsen naar plek 15. Daarmee eindigt deze regio een stuk hoger dan Brabant. Deze zuidelijke provincie noteerde in de vorige editie nog een tiende plek, maar zakt in de jongste aflevering naar de 22e plaats.

De directe regio rond Amsterdam valt helemaal buiten de top 25, terwijl in de vorige editie nog een zesde plek werd behaald.


Parijs

De beste Europese regio voor buitenlandse ondernemingen om te investeren is opnieuw de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen, gevolgd door Île-de-France, de regio rond Parijs.

De onderzoekers die bij de samenstelling van de index betrokken zijn, kijken naar vijf criteria: economisch potentieel, arbeidsmarkt, kostenefficiëntie, infrastructuur en houding tegenover bedrijven.

De investeringsranglijst van de FT is onderverdeeld in talrijke subcategorieën voor steden en regio’s.

bron FT & FD / auteur: Pieter Lalkens

 

VOLLEDIG RAPPORT OP FDI intelligence http://www.fdiintelligence.com/

Comments are closed.

CONTACT

Elektronicaweg 14
2628 XG DELFT
The Netherlands
+31 88.28.48.605


serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative